Baia Mare: Criza de locuri in cresele din oras

Baia Mare: Criza de locuri in cresele din oras

Municipiul Baia Mare se confrunta cu o criza acuta de locuri in crese. Numarul solicitarilor din partea parintilor este tot mai mare de la an la an iar numarul creselor ramane, din pacate, acelasi. La ora actuala, in Baia Mare functioneaza doar patru crese insa in prezent, una este inchisa pentru concedii de odihna.

Sefa Serviciului Crese din cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala Baia Mare recunoaste ca solicitarile sunt peste limita dar in masura in care se vor elibera locuri, parintii care au depus dosare vor fi contactati in vederea ocuparii locurilor libere. "La cresa numarul doi avem un numar de vreo 50 de copii care solicita peste numarul normal de paturi, care solicita un loc in cresa, la celelate crese la fel, numarul de paturi sunt ocupate de catre copii. Cresa numarul 5 si cresa numarul 10 au cate 50 de locuri numai, cresa numarul 3 are 60 de locuri. Ca atare, va dati seama ca automat numarul acesta este depasit de solicitarile parintilor", a declarat seful Serviciului Crese din cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala, Olimpia Motiu.

In municipiul Baia Mare exista in prezent patru crese cu un total de 230 de locuri insa numarul este nesemnificativ comparativ cu solicitarile inregistrate. Mai mult decat atat, unii parinti incep de pe acum sa isi inscrie parintii la crese pentru anul 2011-2012. Pana in prezent, pentru luna ianuarie 2012 au fost aprobate deja 9 dosare. Pentru a le asigura conditii cat mai bune micutilor, la o parte dintre crese au inceput sa se efectueze lucrari de renovare si modernizare. "Conditiile din cresa, linistita pot sa declar ca la cresa numarul 2 sunt exceptionale, nu bune, sunt foarte bune, cresa numarul 3 va urma intr-o perioada destul de scurta la renovare capitala cu modernizari conform normelor UE iar la cresa numarul 10 si acolo anul acesta au inceput dotarile, schimbarea mobilierului, a veselei, s-au cumparat aparate electrocasnice noi. Deci si acolo am inceput primii pasi pentru imbunatatire a activitatii din cresa si pentru a oferi conditii mult mai bune copiilor fata de prezent", a mai adaugat Olimpia Motiu.

Maramursul a fost cuprins intr-o licitatie prin intermediul careia va obtine finantare de la Ministerul Dezvoltarii pentru construirea a 12 crese noi, cu 90 respectiv 120 de locuri. Trei crese vor fi construite in Baia Mare, trei in Borsa, cate doua in Viseu de Sus si Targu Lapus. De asemenea, de cate o cresa noua vor beneficia si micutii din Ulmeni si Somcuta Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.