Baia Mare: Cine a adus Berg Sistem Gaz în Sighet? – întrebarea care a stârnit o discuţie aprinsă în plenul şedinţei de Consiliu Judeţean

Baia Mare: Cine a adus Berg Sistem Gaz în Sighet? – întrebarea care a stârnit o discuţie aprinsă în plenul şedinţei de Consiliu Judeţean

Se caută persoana care se face vinovată de faptul că a adus firma Berg Sistem Gaz la Sighetu Marmaţiei. O discuţie aprinsă a avut loc astăzi, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, între un consilier liberal şi preşedintele Mircea Man, care s-au contrazis minute în şir în ceea ce priveşte distribuţia gazului natural în Sighetu Marmaţiei.

Consilierul judeţean Nicolae Muţiu a susţinut astăzi, pe un ton răspicat, că la Sighet, toată campania din intervalul 1990-2000 s-a axat pe realizarea aducţiunilor de gaze în Sighet. "Doamna Eugenia Godja cu Petre, în 2000 au reuşit, cu Guvernul Năstase, să aducă aducţiunea de gaz de la Medieşu Aurit, de la Negreşti, până la intrare în Sighetu Marmaţiei. Sub mandatul ei s-a adus. În fine, nu contează asta. De la Ministerul Economiei s-a adus linia de transport. Eu personal am fost în Italia şi Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei a făcut adresă la Ministerul Economiei când s-a făcut licitaţia şi a recomandat firma Concordia din Italia. Administraţia municipiului Sighetu Marmaţiei a recomandat firma pentru construirea acestei linii în municipiu", a spus consilierul judeţean Nicolae Muţiu. "Fals. Linia de transport nu o aduce primăria. Linia de transport nu s-a adus de la Mnisterul Economiei ci de la RomGaz Mediaş. Eu aş zice să nu intraţi în asemenea amănunte că e o anchetă acolo", a răspuns preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man.

Mai mult, consilierul judeţean s-a arătat convins  că cel care se face vinovat de producerea celei de-a doua explozii de la Sighet este I.S.U. Maramureş. "Este exclusiv vina I.S.U.-lui. Nu avea voie să treacă un cetăţean pe stradă. Nimeni. Şi o să vedeţi că va câştiga în instanţă în ceea ce priveşte a doua explozie, nu prima. Prima se datorează cantităţii de mercaptan insuficientă care a fost introdusă în reţea. Cât mercaptan se bagă la 1000 de metri cubi? Răspunde-ţi la întrebare", a mai cerut consilierul. "Sunteţi într-o gravă eroare. Cantitatea de mercaptan care se pune într-o instalaţie de gaz, într-o distribuţie, o cere distribuitorul. Distribuitorul trebuie să aibă în capetele punctelor de străzi aparat în care se duce periodic şi verifică cantitatea de mercaptan din gaz.", a adăugat Mircea Man.

În urma cercetărilor efectuate până în prezent, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de S.C. BERG SISTEM GAZ S. Faţă de I.S.U. Maramureş nu s-a luat până la ora actuală nicio măsură.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.