Baia Mare: 26 de maramureşence şi-au găsit astăzi un loc de muncă, la o bursă dedicată exclusiv femeilor

Baia Mare: 26 de maramureşence şi-au găsit astăzi un loc de muncă, la o bursă dedicată exclusiv femeilor

Peste 300 de persoane şi-au căutat astăzi un loc de muncă la o acţiune organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş. Oferta bursei locurilor de muncă, destinată de această dată exclusiv femeilor, a fost destul de variată însă doar 26 de persoane au plecat mulţumite de la bursă, cu gândul că de mâine vor reveni în câmpul muncii.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş a organizat astăzi o Bursă a Locurilor de Muncă pentru Femei. 252 de posturi au fost puse la dispoziţia participantelor de către 23 de agenţi economici maramureşeni însă doar 26 de persoane au fost încadrate pe loc, în ziua bursei.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă s-au arătat destul de rezervate faţă de oferta de joburi pusă la dispoziţie de A.J.O.F.M. "Destul de săracă e oferta. Caut un post în domeniul ştiinţelor juridice. Nu am găsit nimic. Abia acum am ajuns la bursă şi nu am apucat să vorbesc cu angajatorii, dar este greu să găsesc un post în acest domeniu", a spus una dintre participantele la bursă. "E bună oferta. M-ar interesa un post de operator-calculator, contabilitate primară, că am mai lucrat în domeniu. Mi s-a promis că voi fi contactată, acuma aşteptăm să vedem. Din septembrie anul trecut sunt tot pe şomaj", a spus o alta.

Din totalul locurilor de muncă, doar 42 au fost disponibile pentru persoanele cu studii superioare. "Numărul mare de participanţi, mă refer la persoanele în căutarea unui loc de muncă, ne dă speranţa ca mulţi dintre ei să îşi găsească un loc de muncă", a declarat directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş, Mircea Moş.

În cadrul bursei locurilor de muncă pentru femei, 115 persoane au fost selectate în vederea încadrării.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.