Baia Mare, Cicarlau, Tamaia, Cavnic: copaci prabusiti, ploi torentiale, vijelii si grindina

Baia Mare, Cicarlau, Tamaia, Cavnic: copaci prabusiti, ploi torentiale, vijelii si grindina

Rafalele puternice de vant au doborat, in urma cu cateva minute, un copac peste un autovehicul parcat pe strada Ciprian Porumbescu din Baia Mare.

La fata locului s-au deplasat pompieri din cadrul Detasamentului de Pompieri Baia Mare.

UPDATE: Crengile unui nuc s-au prabusit peste o masina parcata pe strada Ciprian Porumbescu din Baia Mare. Bucatile de copac au cazut pe plafonul masinii. Autoturismul nu a fost avariat. Proprietara autoturismului a constatat situatia si a multumit pompierilor militari pentru interventie.

Rafalele de vant au mai rupt partea superioara a unui brad de pe strada George Cosbuc din Baia Mare. Varful a ramas suspendat pe alte crengi. Pompierii militari au intervenit si au taiat cu drujba partea rupta de vijelie pentru a evita antrenarea acesteia spre locuintele cetatenilor si a produce pagube materiale. Mai multi locatari au ajutat la indepartarea materialului lemnos.

Prin sistemul unic de apeluri de urgenta 112, pompierii militari au fost anuntati de prabusirea unui copac pe strada Victor Babes, nr, 64, situat la un imobil, in spatele Universitatii de Nord Baia Mare. Copacul era putred iar rafalele de vant l-au doborat. Nu au fost inregistrate pagube. Pompierii militari baimareni s-au deplasat la fata locului si au taiat copacul cu drijba, dupa care au curatat zona afectata.

Un alt copac a fost doborat de vantul puternic pe D.E. 58 in zona localitatii Cicarlau. Circulatia rutiera se desfasoara pe un singur sens. La fata locului actioneaza membri ai comitetului local pentru situatii de urgenta si angajati ai Sectiei de drumuri nationale Baia Mare.

Datorita intensificarilor de vant puternic care au avut aspect de vijelie, un alt copac s-a prabusit in zona localitatii Tamaia. La fata locului au actionat membri ai comitetului local pentru situatii de urgenta.

La Cavnic, intr-un interval de treizeci de minute, au fost inregistrate precipitatii care au avut valoarea de 11 l/mp dar si caderi de grindina ce au avut dimensiunea intre 10 si 12 mm.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta nu a primit avertizare de vijelie sau cod galben de producere a unor fenomene meteorologice periculoase la nivelul judetului sau a unor unitati administrativ-teritoriale.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.