Maramures: Munca in folosul comunitatii prestata de detinuti, prea putin bagata in seama

Maramures: Munca in folosul comunitatii prestata de detinuti, prea putin bagata in seama

Astazi, in cadrul intalnirii dintre reprezentantii Institutiei Prefectului cu secretarii unitatilor administrativ-teritoriale din judet, persoanele private de libertate au reprezentat unul dintre cele mai importante subiecte de pe ordinea de zi. Mai exact, reprezentantii Serviciului de Probatiune din cadrul Tribunalului Maramures le-au sugerat secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale sa acorde o sansa acestor persoane private de libertate prin participarea la activitatile derulate in folosul comunitatii.

De asemenea, acestia le-au explicat regulile si conditiile care trebuie respectate de catre unitatile administrativ-teritoriale pentru munca in neremunerata in locul comunitatii. De exemplu, in cazul minorilor, programul de munca nu poate sa depaseasca trei ore de munca pe zi, tinandu-se cont de specificul acestor persoane. "De asemenea, institutia dvs. are roul de a repartiza persoana condamnata sau minorul in functie de aceasta evaluare la spatiul pe care il considera cel mai adecvat nevoilor persoanei iar cel putin cu doua zile inainte de intrevederea dintre consilier si supraveghetor si persoana condamnata trebuie sa fie stabilite toate conditiile. De asemenea, tot cu ocazia primei intrevederi dintre cele trei persoane, institutia dvs. va lua masurile necesare in vederea instruirii persoanei condamnate sau minorului cu privire la normele de protectia muncii, de paza si de stingere a incendiilor, vor intocmi un proces verbal in acest sens si de asemenea va pune la dispozitia persoanei echipamentul necesar desfasurarii activitatii", au explicat reprezentantii Serviciului de Probatiune din cadrul Tribunalului Baia Mare.

Localitatile care au valorificat cel mai mult munca persoanelor private de libertate in folosul comunitatii sunt Baia Mare, Farcasa, Tamaia, Remetea Chioarului si Suciu de Sus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.