Baia Mare: Cercetarile continua in cazul maramuresenilor "capsunari" inselati de firma care i-a trimis la munca in Germania

Baia Mare: Cercetarile continua in cazul maramuresenilor "capsunari" inselati de firma care i-a trimis la munca in Germania

Inspectoratul Judetean de Politie si Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures continua cercetarile in cazul celor aproximativ cincizeci de persoane din Maramuresul istoric care s-au intors acasa dupa ce au fost inselati, batjocoriti si santajati de firma prin intermediul careia au plecat la cules de capsuni in Germania.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie sustin ca pana la ora actuala, la sediul institutiei au fost depuse trei plangeri, doua scrise si una trimisa prin intermediul postei electronice. Ultima plangere este colectiva, fiind semnata de un numar de zece sigheteni care au ales sa munceasca in strainatate pentru un trai mai bun dar care s-au intors acasa pagubiti de firma prin intermediul careia au plecat in Germania la cules de capsuni. Firmei reclamate i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.

Reclamatii in acest caz au fost inregistrate si la Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures. Reprezentantii I.T.M. Maramures au confirmat faptul ca la sediul institutiei au fost depuse patru reclamatii impotriva firmei care i-a prejudiciat pe maramureseni si inca o reclamatie colectiva, semnata de opt sigheteni care au ales sa munceasca in Germania dar care au trait, pentru cateva ore, mai rau decat in Iad. "In masura in care vom avea confirmari si din alta parte vom efectua din nou controale pentru a vedea daca intr-adevar a avut loc o activitate de mediere. Dar deocamdata de prematur. Nu exista dovezi sigure", precizeaza purtatorul de cuvant al I.T.M. Maramures, Mircea Onea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.