Baia Mare: Celebrităţi din ceară, în mărime naturală, la Muzeul de Etnografie

Baia Mare: Celebrităţi din ceară, în mărime naturală, la Muzeul de Etnografie

Maramureşenii care vor trece pragul Muzeului de Etnografie din Baia Mare se pot întâlni cu personalităţi reprezentative de pe întreaga planetă, chiar în mărimea lor naturală. Din păcate pentru fani, aceştia nu vor putea da mâna cu idolii lor în carne şi oase ci vor trebui să se mulţumească cu faptul că-i văd chiar în faţa ochilor lor, fie ei şi din ceară. Exponatele de la Muzeul Figurilor de Ceară din Sankt Petersburg au fost readuse în Baia Mare după patru ani şi expuse din nou în cadrul Muzeului Judeţean de Etnografie şi Artă Populară. Acestea pot fi vizitate până spre sfârşitul lunii martie.

Muzeul Figurilor de Ceară din Sankt Petersburg a adus la Baia Mare 39 de exponate de ceară. Astfel că, maramureşenii au ocazia să se întâlnească în această perioadă cu Nefertiti, Cleopatra dar şi cu celebrităţi din filme şi desene animate. "Piraţii din Caraibe, Jack Sparrow şi Swann alias Johnny Deep şi Keira Knightley, David Jones, Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, veveriţa din Ice Age, celebrităţi cum ar fi Salvador Dali, Albert Einstein, Danny DeVito, Agatha Christie, Charlie Chaplin, Hercule Poirot interpretat de David Suchet, avem două personaje din mitologia greacă, Dedal şi Icar", a precizat însoţitorul expoziţiei, Marian Ciobanu.

Cei mai încântaţi de figurile de ceară au fost copiii, care au profitat de ocazie şi şi-ai făcut fotografii cu personajele lor îndrăgite din desene animate şi de ce nu, din filme. Cleopatra, Horus, Albă ca Zăpada cu cei şapte pitici şi veveriţa din Ice Age fac deliciul expoziţiei. "Mie îmi place cel mai mult Cleopatra", a spus o elevă. "Îmi place veveriţa din Ice Age. Ce gheare mari are … şi ce păr. Şi îmi mai place de Horus, jumate pasăre, jumate om", a rămas impresionat de cele văzute şi Luca, un alt vizitator al expoziţiei.

Muzeul Figurilor de Ceară din Sankt-Petersburg este al doilea în lume după renumitul muzeu „Madame Toussaud” din Londra. Muzeul are o colecţie de peste 1.300 de figuri de ceară dar spre deosebire de alte muzee similare din lume, acesta s-a specializat în expoziţii itinerante, împărţind colecţia în peste 40 de expoziţii mobile pentru ca publicul să poată vedea mereu ceva nou.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.