Baia Mare: ACTUALIZARE – Tatăl a cinci copii din Măgureni este acuzat de abuz şi neglijenţă în familie. Copiii au fost duşi azi la un centru maternal

Baia Mare: ACTUALIZARE – Tatăl a cinci copii din Măgureni este acuzat de abuz şi neglijenţă în familie. Copiii au fost duşi azi la un centru maternal

Situaţie fără precedent în satul Măgureni din comuna maramureşeană Cerneşti. Un bărbat este acuzat de abuz şi neglijenţă pentru că şi-a bătut cu cruzime copiii. Mai mult, toţi banii din casă îi cheltuie pe băutură. Direcţia pentru Protecţia Copilului s-a sesizat în acest caz şi a demarat o anchetă.

Situaţia familiei Şanta din satul Măgureni, comuna Cerneşti, nu mai reprezintă o necunoscută pentru autorităţile locale. Nici certurile şi agresivitatea bărbatului dependent de alcool nu mai sunt o noutate. În schimb, cei care suferă cel mai mult sunt cei cinci copii care locuiesc împreună cu părinţii lor într-o casă dărăpănată. La sfârşitul săptămânii trecute, cel mai mare copil al familiei, o fetiţă în vârstă de numai 11 ani s-a prezentat la şcoală cu degerături şi cu urme de agresiuni. Asistenţii sociali din cadrul Primăriei Cerneşti au intrat în alertă după cele auzite. "Una dintre fetiţe este la Centrul de Incluziune la Târgu Lăpuş şi a fost depistată de către asistenţii sociali de la centru cu degerături la mâini şi la picioare şi din discuţiile pe care le-au purtat am înţeles că a fost şi agresată. Toate veniturile din casă sunt cele realizate de pe urma copiilor şi necazul este că nu sunt folosite pentru creşterea copiilor, sunt date pe băutură şi pe alte vicii", a declarat asistentul social din cadrul Primăriei Cerneşti, Hermina Danci.

Tatăl celor cinci suflete nu recunoaşte nicio faptă de agresivitate. Mai mult, acesta nu doreşte sub nicio formă să renunţe la copii lui. "Nu dau copii de către mine, Doamne fereşte. Eu cum pot aşa îi ţin şi îi cresc. Nu e adevărat că i-am lovit pe copii. Îs minciuni", a spus tatăl acuzat de abuz şi neglijenţă.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Maramureş a demarat o anchetă în acest caz. "Suspiciuni privind posibila neglijenţă şi chiar abuz asupra copiilor există din punctul de vedere al reprezentanţilor autorităţilor locale, urmează evaluarea psihologică şi în continuare investigaţiile sociale să lămurească aspectele acestea. Noi oricum vom continua discuţiile cu părinţii şi în final, împreună cu reprezentanţii tuturor instituţiilor abilitate vom trage o concluzie şi vom încerca să le prezentăm părinţilor mai multe posibile alternative", a precizat Raul Dromereschi, şef  Serviciu Asistenţă Socială pentru Copii în cadrul D.G.A.S.P.C.  Maramureş.

Potrivit reprezentanţilor D.G.A.S.P.C., copiii ar putea fi luaţi de acasă şi duşi la un centru de plasament. 

UPDATE: În urma investigaţiilor sociale, s-a decis ca cei cinci copii din satul Măgureni, împreună cu mama lor, să fie duşi la un centru maternal din municipiul Baia Mare. Decizia a fost pusă în practică astăzi iar cei cinci micuţi împreună cu mama acestora au scăpat de comportamentul violent al bărbatului şi au fost duşi la Centrul Maternal "Victor Babeş" din Baia Mare.  
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.