Baia Mare: Ninge viscolit în Pasul Gutâi şi în zona montană a oraşului Cavnic

Baia Mare: Ninge viscolit în Pasul Gutâi şi în zona montană a oraşului Cavnic

La această oră, circulaţia rutieră se desfăşoară pe drumurile publice din judeţ în condiţii de iarnă. Ninge viscolit în Pasul Gutâi şi în zona montană a oraşului Cavnic.
Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găseşte depusă pe: D.N.18 în Pasul Gutâi; D.N.18 şi D.N. 19, la Sighetu Marmaţiei; D.N.18, la Borşa şi în Pasul Prislop; D.N.18B, Baia Mare-Târgu Lăpuş, D.N.17C, Dealul Ştefăniţei
. Carosabilul D.N.1 C şi E 58 este umed.
În Pasul Gutâi, traficul rutier s-a desfăşurat fără a fi perturbat. Trei autovehicule de tonaj, dar neîcărcate cu marfă, nu au reuşit să traverseze pasul montan, pe sensul de urcare dinspre Baia Sprie, şoferii acestora fiind nevoiţi să rămână pe partea dreaptă a carosabilului. Au fost remorcaţi şi tractaţi gratuit de un utilaj al districtului de drumuri naţionale până în vârf, iar de acolo şi-au continuat drumul spre Maramureşul istoric.
Un echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere se afla pe traseu, în Pasul Gutâi, şi monitoriza desfăşurarea traficului rutier.
Alte două echipaje de poliţie erau amplasate la urcarea dinspre Baia Sprie, respectiv localitatea Deseşti. Acestea colaborau cu drumarii şi permiteau accesul TIR-urilor care nu erau încărcate cu marfă, pe traseul din pasul montan, doar din momentul în care aveau confirmarea că şoferul, aflat în trafic, a reuşit să ajungă în vârful pasului montan.

Apel fals primit pe 112
Un cetăţean a sunat în sistemul unic de apeluri de urgenţă 112 pentru a anunţa blocarea unui sens al drumului judeţean 184, de către o avalanşă de zăpadă, pe teritoriul localităţii Şişeşti. La faţa locului s-au deplasat, în regim de urgenţă, angajaţi ai societăţii care asigură practicabilitatea drumului judeţean pe timpul iernii şi au verificat sesizarea anunţată telefonic. Situaţia de urgenţă semnalată nu a fost confirmată. Stratul de zăpadă frământată măsoară pe DJ184, DJ109F şi DJ185, până la 1 cm. Şi pe celelalte sectoare de drumuri judeţene circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Zăpada frământată existentă pe partea carosabilă măsoară până la 2 cm.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.