Baia Mare: Buget cu 35% mai mic faţă de 2011 pentru întreţinerea şi reabilitarea drumurilor judeţene şi comunale

Baia Mare: Buget cu 35% mai mic faţă de 2011 pentru întreţinerea şi reabilitarea drumurilor judeţene şi comunale

Drumuri rele şi mai puţin bani. Faţă de anul trecut, bugetul Consiliului Judeţean Maramureş destinat întreţinerii şi reabilitării drumurilor judeţene şi comunale este mai mic cu 35%.

Pe lângă faptul că au primit veşti proaste legate de bugetul pe anul 2012, primarii maramureşeni au fost anunţaţi de oficialii Consiliului Judeţean că în acest an, banii pentru investiţiile în drumurile comunale vor fi extrem de puţini iar unele primării nu vor primi deloc fonduri în acest sens. "În ceea ce priveşte drumurile judeţene şi drumurile comunale, suma este redusă cu 35%, avem 7,9 milioane în acest an. După o discuţie din comisiile de specialitate ale Consiliului Judeţean şi în plenul Consiliului Judeţean, vom face propuneri şi principii pentru acordarea sumelor, care vor fi aprobate în şedinţele care urmează", a punctat Emil Marinescu, vicepreşedinte CJ Maramureş.

De vină pentru diminuarea bugetului la drumuri este corecţia pe care Consiliul Judeţean Maramureş a primit-o pentru controversatul drum judeţean Baia Sprie-Bârsana. "Există o discuţie la drumuri şi trebuie foarte bine să o ştiţi: s-ar putea la drumuri comunale şi judeţene, nu-i sigur, trebuie să vedem, să discutăm, să nu putem aloca nimic în teritoriu, să ştim exact pe ce stăm pentru că avem de făcut nişte corecţii la drumul Bârsana, nişte datorii, 90 de miliarde, iar suma pentru întreţinere iarna este obligatorie. Cu 35% redus faţă de anul trecut e foarte dificil să ne încadrăm în absolut orice", a evidenţiat Călin Matei, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Maramureş.

De asemenea, de pe listă vor fi tăiate şi primăriile care au accesat anul trecut fonduri prin măsura 577. "Trebuie văzut şi pus în balanţă, unde au intrat bani pe 577. La alţii nu au intrat. Trebuie făcută o balanţă foarte exactă. Că la unii s-au făcut drumuri pe 577 şi până în mijlocul grădinii, să meargă cu căruţele la sapă, pe asfalt, şi la unii nu s-a dat nimic", a adăugat Matei.

În această primăvară vor începe lucrările de reabilitare la Drumul Naţional 18 pe ruta Baia Mare – Sighetu Marmaţiei – Moisei – Iacobeni. Această investiţie se va derula din fonduri de la Ministerul Transporturilor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.