Baia Mare: Bloc cutremurat de o explozie de gaz!

Baia Mare: Bloc cutremurat de o explozie de gaz!

Un bloc din municipiul Baia Mare a fost cutremurat în această dimineaţă de o explozie de gaze. Etajul II al imobilului a arătat ca după cutremur iar opt familii s-au trezit cu geamuri şi uşi sparte. De vină a fost un chiriaş care nu şi-a dat seama că în garsoniera sa există acumulări de gaze. Abia trezit din somn, bărbatul şi-a aprins o ţigară iar într-o fracţiune de secundă, geamurile şi uşile casei sale au sărit în aer.

Locatarii blocului 5 de pe strada Dragoş Vodă din municipiul Baia Mare au crezut în această dimineaţă că sunt martorii unui cutremur. Imobilul lor părea că mai are puţin şi sare în aer datorită zgomotului de geamuri sparte şi al uşilor smulse din pereţi. "Eram în balcon şi am simţit că mă duc cu balconul în jos. N-am văzut nimic, doar am simţit. M-am speriat groaznic. Am auzit ţăndări. Nu au mai fost astfel de evenimente în blocul nostru. Am crezut că e cutremur, aşa ne-am scuturat. Nici acum nu pot să îmi revin", a povestit un locatar. "Nu putem să ne deschidem uşile. Noi nu am fost în bloc. Atunci am coborât jos. Am auzit numai o bubuitură ţapănă şi n-am ştiut de unde îi", a adăugat un alt locatar.

Prăpădul s-a produs în urma unei scurgeri de gaze. Bărbatul care locuia în garsonieră şi-ar fi pregătit ceva de mâncare pe aragaz însă flacăra s-ar fi stins între timp, fără ca acesta să observe. Apoi şi-a aprins o ţigară iar într-o fracţiune de secundă, geamurile şi uşile casei unde stătea în chirie au sărit în aer. În momentul producerii impactului, în garsonieră se aflau doi bărbaţi. Ambii au fost transportaţi de urgenţă la spital. "Sunt doi bărbaţi între 30 şi 40 de ani. Au suferit arsuri la nivelul feţei şi la nivelul ambelor braţe, aproximativ 15% arsuri de gradul II parţial şi de gradul III. Starea lor generală este destul de bună, se va face toaleta arsurilor şi vor fi internaţi la Terapie Intensivă pentru observaţie", a declarat dr. Radu Dragoş, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje I.S.U. şi de poliţie pentru a stabili cauzele producerii deflagraţiei. "S-a intervenit la faţa locului pe strada Dragoş Vodă în urma unei explozii care urmare a unei acumulări de gaze. Ajunşi la faţa locului, apartamentul respectiv în care a avut loc explozia respectivă, a fost distrus în totalitate, uşi, ferestre, precum şi celelalte uşi de pe palierul etajului 2. În total, distrugerile sunt la opt apartamente. O să deschidem şi celelalte apartamente să vedem dacă sunt numai uşile sau şi ferestrele au fost distruse", a precizat plt. Radu Raţ, şef gardă intervenţie I.S.U. Maramureş.

Oamenii legii continuă cercetările.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.