SIGHET: La Sighetu Marmatiei manifestarile dedicate zilei de 1 Decembrie au debutat la ora 10:00 la Sala George Enescu

SIGHET: La Sighetu Marmatiei manifestarile dedicate zilei de 1 Decembrie au debutat la ora 10:00 la Sala George Enescu

 Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita si la nivel local. La Sighetu Marmatiei manifestarile dedicate zilei de 1 Decembrie au debutat la ora 10:0 la Sala George Enescu, unde pe langa alocutiunile primarului Eugenia Godja si a directorului Muzeului Maramuresului Gheorghe Todinca, cei prezenti au avut parte si de un recital de cantece patriotice sustinut de Grupul folcloric ”FOLCLORICA” al Societăţii “Avram Iancu” Maramureş.

In cadrul manifestarii au tinut alocutiuni si discursuri personalitatile si oficialitatile orasului nostru. Primarul municipiului Sighetu Marmatiei, Eugenia Godja a fost prima care a transmis mesajul sighetenilor dedicat sarbatoririi a 93 de ani de la Marea Unire din 1918.
Gheorghe Todinca, Directorul Muzeului Maramureşului a sustinut o alocutiune despre “Neamul românesc şi maramureşenii” în opera Acad. dr. Ioan Mihalyi de Apşa.
Alaturi de sigheteni la aceasta manifestare a fost prezent si viceprimarul municipiului Ovidiu Nemes care a transmis un mesaj special dedicat Zilei Nationale.
Manifestarile de la sala George Enescu s-au incheiat cu un recital de cantece patriotice sustinut de Grupul folcloric ”FOLCLORICA” al Societăţii “Avram Iancu” Maramureş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.