Baia Mare: Autorizaţia de mediu a Societăţii Romplumb a fost suspendată

Baia Mare: Autorizaţia de mediu a Societăţii Romplumb a fost suspendată

Încă o lovitură dură pentru cel mai mare poluator din Baia Mare. Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj a suspendat ieri autorizaţia de mediu a societăţii Romplumb.

Veşti proate pentru conducerea societăţii Romplumb. Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj a decis ieri suspendarea autorizaţiei de mediu a uzinei Romplumb pentru o perioadă de şase luni. Motivul? Noi depăşiri înregistrate la emisiile de dioxid de sulf. "Într-adevăr, la coşul de 120 de metri din incinta Romplumbului se înregistrează zilnic depăşiri peste acea limită de 200 micrograme/metru cub. Începând, de exemplu, în luna a şaptea, nu a existat nicio zi fără să fie depăşit acel 200, cu, să spune, o minimă de 226 şi o maximă de 603, asta în ceea ce priveşte emisiile. S-au mai înregistrat depăşiri la punctul MM 4 situat în vecinătatea Romplumbului, la nodul de presiune. În data de 10 a fost o depăşite de 443 de micrograme/metru cub iar în 21, ziua alegerilor, a fost o depăşire la ora 5, una la ora 7 şi una la ora 9", a declarat directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Maramureş, Viorel Iancu.

Decizia luată de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj vine la două săptămâni după ce conducerea Romplumb a cerut miniştrilor Economiei şi Finanţelor, Ioan Ariton şi Gheorghe Ialomiţianu, care au vizitat uzina în campania electorală, prelungirea cu şase luni a termenului de încadrare în parametri de mediu la emisiile de dioxid de sulf. În cazul în care Romplumbul nu va soluţiona problema emisiilor depăşite de dioxid de sulf în cele şase luni, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj are dreptul de a anula autorizaţia de mediu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.