Baia Mare: 82 de maramureşeni au depus cereri pentru ştergerea penalităţilor datorate Fondului unic de asigurări sociale de sănătate

Baia Mare: 82 de maramureşeni au depus cereri pentru ştergerea penalităţilor datorate Fondului unic de asigurări sociale de sănătate

Toate persoanele fizice asigurate pe bază de contract de asigurare de sănătate, altele decât cele pentru care colectarea contribuţiei se realizează de A.N.A.F., beneficiază, la cerere, începând cu luna noiembrie, de facilităţi fiscale. De luna trecută şi până în prezent, 82 de maramureşeni şi-au depus cereri la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în vederea ştergerii penalităţilor datorate Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Din totalul celor 82 de cereri depuse la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş, 58 au fost deja solucţionate, 14 sunt în curs de rezolvare iar zece au fost respinse. "Motivul pentru care aceste zece cereri au fost respinse este în primul rând acel articol 3, adică nu s-au regăsit persoanele respective pe articolul 3 din Ordinul 894, respectiv nu au depus la noi acele declaraţii până la data de 31 august 2011. Ca şi sumă totală, stabilită la cele 58 de persoane care au beneficiat de aceste facilităţi, se ridică la valoare de 698.577 de lei", arată Claudia Ganea, purtătorul de cuvânt al C.A.S. Maramureş.

Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş primeşte în continuare, în medie, aproximativ 5 cereri pe zi, prin care debitorii, persoane fizice, solicită să beneficieze de facilităţi fiscale. Persoanele care vor depune cereri după data de 31 decembri 2011 vor beneficia de aceste prevederi legislative până în 30 iunie 201. Singura diferenţa va fi că persoanele care îşi achită datoriile către Fondul naţional unic de asigurări de sănătate până la data de 31 decembrie vor beneficia de scutiri de plată de 50% din majorări şi penalităţile de întârziere integral iar dacă le vor achita după data de 31 decembrie, vor beneficia de scutiri de 50% din ceea ce beneficiază în prezent.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.