Baia Mare: 579 de absolventi solicita somaj dupa finalizarea studiilor

Baia Mare: 579 de absolventi solicita somaj dupa finalizarea studiilor

Dificultatea gasirii unui loc de munca dupa finalizarea studiilor ii face pe tot mai multi dintre tinerii maramureseni sa profite de ajutorul financiar din partea statului. Numai in lunile iunie si iulie, in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures au fost inregistrati 579 de tineri absolventi care solicitau indemnizatie de somaj.

Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca sustin ca este un numar record asta deoarece, pana in acest an, absolventii de liceu si de facultate nu se prea inghesuiau la sediul agentiei in vederea depunerii actelor pentru somaj. "Anul acesta s-au grabit mai mult, avand in vedere si sprijinul mass-mediei si campania pe care am dus-o si noi in vederea constientizarii absolventilor ca pentru a beneficia de indemnizatie de somaj este necesar sa se inregistreze in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca in termen de 60 de zile de la absolvire", a precizat directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures, Oana Osanu.

Majoritatea tinerilor care ies de pe bancile scolii au un singur scop si anume, acela de a se angaja. Insa ofertele de pe piata muncii nu corespund pregatirii lor iar locurile de munca pentru cei cu studii superioare sunt din ce in ce mai putine. "Avem in jur de 200 de locuri de munca pentru diverse meserii, in general locurile de munca solicitate de catre angajatori existente pe piata muncii din judetul Maramures necesita calificare intr-o anumita meserie. Cele mai solicitate sunt confectii, tamplari, tapiteri, mai sunt si in domeniul serviciilor, ospatar, barman, bucatar si pentru studii superioare mai putine, procentul este cam 2% maxim din totalul ofertelor de loc de munca si ponderea este in general pentru domeniul tehnic, inginerie", a adaugat Oana Osanu.

Tinerii absolventi care si-au depus dosarele la AJOFM Maramures vor beneficia de indemnizatie de somaj doar sase luni. De asemenea, reprezentantii agentiei atrag atentia absolventilor de liceu care solicita somaj sa aiba in vedere faptul ca in momentul in care se vor inscrie la facultate, nu vor mai beneficia de acest ajutor financiar.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.