Baia Mare: 80% din drumurile nationale din Maramures au intrat in reabilitare totala

Baia Mare: 80% din drumurile nationale din Maramures au intrat in reabilitare totala

80% din drumurile nationale din judetul Maramures au intrat in reabilitare totala. Incepand de astazi a intrat in reparatii capitale si DN 18B Baia Mare – Targu Lapus. Cheltuielile pentru reabilitarea acestui drum depasesc suma de 40 de miliarde de lei vechi, bani suportati din vistieria Ministerului Transporturilor.

Nu putine au fost acuzatiile aduse presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, pentru faptul ca reparatiile la acest drum se fac din motive electorale. Cu toate acestea, presedintele tuturor maramuresenilor ignora acuzatiile ce-i sunt aduse, argumentand in schimb ca reparatiile la acest drum sunt extrem de necesare cu atat mai mult cu cat este unul dintre cele mai circulate din judet. "De astazi, pe DN 18B au inceput lucrarile de reparatii capitale. Nu vorbim de o reabilitare totala ci de reparatii capitale pe Baia Mare-Targu Lapus. Utilajele sunt in teren. Sigur ca o sa fim criticati ca e un drum electoral. Asa si este. Baia Mare – Targu Lapus este un drum extrem de circulat cu multe masini, cu o industrie nascuta la Targu Lapus si sigur ca e un drum foarte circulat. Daca vom fi atacati ca este electoral, cu atat mai bine si lumea va intelege ca i-a venit randul si la acest drum. Nu e departe de mine gandul sa fiu multumit de finalitate dar drumul DN 18B ramane in continuare in proiectare. E finalizat studiul de fezabilitate  la Ministerul Transporturilor, e licitatia pentru proiectare si sigur in 2012 el va intra in reabilitare totala", precizeaza presedintele Consiliul Judetean Maramures, Mircea Man.

Din luna octombrie vor incepe lucrarile si pe DN 18 Baia Mare – Sighetu Marmatiei, in primul rand prin refacerea podetelor, pentru a preveni alunecarile de teren. De asemenea, la ora actuala se lucreaza pe Baia Mare-Dej si Baia Mare-Satu Mare. "In acest moment, 80% din drumurile nationale sunt deja licitate si intra in reabilitare totala si urmeaza ca DN 18B si drumul Sighet-Sapanta-Remeti, inspre Satu Mare, sa intre in reabilitare. Astfel am fi 100% din ceea ce inseamna trei sute si ceva de kilometri de drum national", adauga Mircea Man.

Indiferent ca toate aceste reparatii se fac in scop electoral sau nu, conducatorii auto nu-si doresc altceva decat drumuri pe care sa se poata circula decent, fara cratere si denivelari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.