BACALAUREAT 2011: Subiectele la limba şi literatura română, transmise în condiţii de securitate

BACALAUREAT 2011: Subiectele la limba şi literatura română, transmise în condiţii de securitate

Subiectele la limba şi literatura română, prima probă scrisă la bacalaureat, au fost transmise luni şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 741 de centre de examen, în care vor fi prezenţi peste 200.000 de elevi, informează Ministerul Educaţiei. Subiectele la limba şi literatura română, prima probă scrisă la bacalaureat, au fost transmise luni şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 741 de centre de examen, în care vor fi prezenţi peste 200.000 de elevi, informează Ministerul Educaţiei.
Proba a început la ora 9.00. Peste 193.500 susţin examenul luni, iar 17.800 au proba recunoscută, fiind promovată într-o sesiune anterioară, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul general în MECTS, prof. Liliana Preoteasa.
"Totul a decurs normal. Mă refer la extragerea uneia din variantele de subiect, din cele 10 pregătite pentru acest test, cât şi la transmiterea lui către unităţile de învăţământ unde se susţin probele", a spus directorul general.În Capitală, la bacalaureat au fost înscrişi aproximativ 22.000 de elevi, examenul fiind organizat în 71 de centre, în 60 fiind instalate camere de supraveghere video, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISMB, prof. Marian Banu.Elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine marţi proba de limbă maternă.În zilele următoare, respectiv 29 iunie şi 1 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 3 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 5 – 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.MEDIAFAX

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.