VIDEO | Avertizare Cod Galben de vreme rea

Administrația  Națională de Meteorologie a emis un Cod Calben de vreme rea, valabil joi, până la ora 23:00. Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării și local în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.

Pentru intervalul 24 iulie, ora 12:00 – 25 iulie, ora 10:00, este prognozată instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, la deal și la munte, precum și în centrul teritoriului, apoi și în vest și sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp. Până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată îndeosebi în jumătatea de vest a țării, la deal și la munte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.