Automedicaţia, o "boală" incurabilă a sighetenilor

Automedicaţia, o "boală" incurabilă a sighetenilor

  Aspirina, paracetamolul sau antibioticele usoare  sunt doar cateva dintre medicamentele la care apeleaza sighetenii pentru a se trata singuri acasa de virozele care bantuie in aceasta perioada.  Insa putini stiu ca luarea medicamentelor dupa ureche poate crea complicatii serioase, chiar si in cazul unei raceli banale. De aceea medicii ne sfatuiesc ca, inainte de a incepe sa ne tratam, ar trebui sa stim mai intai diferenta dintre viroze si gripa de sezon, care este mult mai periculoasa si trebuie neaparat sa cosultam un specialist inainte de a incepe un tratament. 

Automedicatia este o problema care se manifesta in orice perioada a anului, dar care in anotimpul rece, cu incidenta racelilor, guturaielor si a gripelor capata o mare amploare. Afectiuni comune, precum racelile banale, tulburarile digestive, durerile de cap, stomac sau dinti necesita medicamente pentru care nu e obligatorie eliberarea unei retete. Pentru simptomele care persista insa mai mult de trei zile, o vizita la medic este absolut obligatorie, pentru ca ele pot fi semnul prezentei unei afectiuni serioase.
Silvia Alexandrescu farmacist, ne-a declarat ca in scurt timp va intra in vigoare Legea Farmaciei care va favoriza crearea unei baze de date in care vor fi inclusi toti pacientii. Asfel incat si farmacistul va sti cu exactitate care sunt afectiunile de care pacientul sufera si ce tratament poate sa-i administreze.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.