Criza îngroaşă rândurile pensionarilor din Maramureş

Criza îngroaşă rândurile pensionarilor din Maramureş

  Criza economica ingroasa randurile pensionarilor din Maramures. Cel putin asta reiese din statisticile existente in momentul de fata la Casa Judeteana de Pensii Maramures. Din pacate situatia nu este una izolata, datele sunt ingrijoratoare in toate judetele din tara. 

Criza economica nu a dus la la cresterea numarului de someri ci a dus si la o crestere a numarului de pensionari. Condorm statisticilor existente la Casa Judeteana de Pensii Maramures  din trimestrul al treilea al anului 2008 (cand se considera ca a fost momentul in care a inceput criza) si pana in trimestrul al doilea al acestui an (cand au fost publicate ultimele date), numarul pensionarilor a crescut cu aproape 1.800 de persoane in judetul Maramures. Daniela Vasile purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Pensii Maramures, trendul este unul ascedent si in Sighetu Marmatiei daca la finele anului 2008 se inregistrau  41.030, in 2009 beneficiau de pensie  31812 sigheteni, iar in 2010, 42189 . In ceea ce priveste numarul  pesionarilor din Sighet in 2011, acesta este in scadere si este datorat in principal multiplelor decese inregistrate in randul acestei categorii sociale.  
Daniela Vasile, ne-a declarat ca aceste statistici inregistrate la nivelul judetului nostru nu sunt  in grijoratoare. Numarul pensionarilor a crescut aproape in toate judetele din tara, cea mai mare variatie s-a inregistrat in judetul Brasov .

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.