Au tăiat sigiliul pus de Vital

Au tăiat sigiliul pus de Vital

 

Furnizorul de apă potabilă din Sighetu Marmaţiei după ce în urmă cu o săptămână a împărţit somaţii rău-platnicilor din municipiu, a trecut ulterior şi la debranşarea de la reţeaua publică de apă a blocurilor care au înregistrat datorii. Acţiunea nu i-a afectat însă pe unii locatari. Inventivi o parte din locuitorii Cartierului Unirii, după 3 zile au spart sigiliul pus de Vital şi au dat din nou drumul la apă.

Săptămâna trecută au fot debranşate de la reţeaua de apă potabilă blocurile 14, 18 şi 20 din cartierul Independenţei, blocul 8 din Cuza Vodă, R5 din cartierul General Mociulski, blocurile 7, 18, 20, 23 şi 27 din Unirii, blocurile 1 şi 4 de pe Alexandru Ivasiuc, dar şi R4 de pe Popa Lupu. Oamenii declarau atunci că situaţia nu va rămâne oricum aşa deoarece vor sparge căminele şi vor da din nou drumul la apă până când Vital nu va găsi o altă soluţie pentru sancţionarea rău platnicilor. Astăzi ne-am deplasat la 3 dintre blocurile care săptămâna trecută au rămas fără apă şi anume 7 şi 23 din Cartierul Unirii respectiv 18 din cartierul Independenţei. Am rămas surprinşi să constatăm că în ciuda acţiunii desfăşurate de Vital în cartierul Unirii lumea era mulţumită pentru că… apa curgea la robinete.

În cartierul Independenţei liniştea a fost umbrită de disperare. Am surprins şeful de scară cu lista restanţierilor în mână şi cu lacrimi în ochi. Ne-a declarat că nu şi-a trimis copilul la şcoala pentru că nu s-a mai spălat de săptămâna trecută.

Radu Micle directorul de comunicare a Vital Baia Mare ne-a declarat că a fost informat despre situaţia înregistrată la Sighet şi va trimite o echipă în teren pentru a-i sancţiona pe cei care au tăiat sigiliul pus de firma furnizoare de apă potabilă săptămâna trecută. Aşa s-a şi întâmplat. O echipă a Vital s-a prezentat în jurul orei 15:30 la blocul 23 din Cartierul Unirii pentru a închide din nou apă. Acţiunea nu a reuşit din cauza ameninţărilor adresate de către locatari.

Situaţia continua să fie extrem de controversata la Sighetu Marmaţiei. Există cartiere care s-au resemnat cu decizia Vital de a întrerupe furnizarea apei şi încearcă să îşi plătească restantele. În alte zone însă locatarii nu se tem nici de sancţiuni nici de datoriile mari care continua să se adune. Ignoră atât autorităţile cât şi firma furnizoare de apă şi comit infracţiuni convinşi fiind că nimeni nu le poate face nimic.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.