Vicepreşedintele Parlamentului European, Tokes Laszlo, declară că Eurodeputatul Adrian Severin ar trebui să-și depună demisia din Parlamentul European

Vicepreşedintele Parlamentului European, Tokes Laszlo, declară că Eurodeputatul Adrian Severin ar trebui să-și depună demisia din Parlamentul European

 

Vicepreşedintele Parlamentului European, Tokes Laszlo, a declarat luni că eurodeputatul Adrian Severin ar trebui să se retragă din PE, dar şi din PSD.

"Vă pot spune că, în general, corupţia nu caracterizează Parlamentul European. Este mare păcat că şi noi am contribuit la aceste cazuri, adăugând aportul nostru la politica europeană într-un fel foarte negativ", a precizat, într-o conferinţă de presă, Tokes.

Acesta a criticat, totodată, refuzul lui Adrian Severin de a-şi prezenta demisia.

"Politicienii din vest cu toţii îşi dau seama ce trebuie să facă în astfel de situaţii, numai domnul Severin nu-şi dă seama. Cei doi eurodeputaţi şi-au depus demisia practic imediat. Sunt foarte curios să văd, dar cred că şi spaniolul va demisiona şi atunci domnul Severin va rămâne într-o ruşine şi mai mare. Şi culmea este că ne trage şi pe noi înapoi ca ţară", a menţionat Tokes.

Vicepreşedintele PE a arătat că având în vedere corupţia care "caracterizează perioada post comunistă", nu-l surprinde cazul Adrian Severin.

"De altfel, dacă mă gândesc la corupţia care caracterizează perioada post comunistă şi între altele, partidul post comunist socialist, PSD, nu ar fi trebuit să mă surprindă cazul domnului Severin. Dar ca europarlamentar, mi-e ruşine, pentru că nu este vorba numai despre PSD, despre o fracţiune oarecare din sânul Parlamentului European, ci este vorba de ţara noastră, de renumele ţării noastre", a mai spus Tokes.

Reporterii britanici de la ‘The Sunday Times’ au propus unui număr de 60 de membri ai Parlamentului European să le plătească până la 100.000 de euro pe an în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar fi fost susţinută şi promovată de respectivii deputaţi. Trei dintre aleşi ar fi acceptat – Adrian Severin, Zoran Thaler şi Ernst Strasser.

Eurodeputatul spaniol Pablo Zalba Bidegain este al patrulea membru al Parlamentului European, înregistrat în secret de reporterii publicaţiei The Sunday Times, care a fost de acord să modifice legi europene în schimbul unor sume de bani, în cazul său fiind vorba de reguli privind protecţia consumatorului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.