Au început înscrierile pentru Bacalaureat 2021

Absolvenţii de liceu se pot înscrie pentru prima sesiune a Bacalaureatului din 2021. Potrivit calendarului Ministerului Educației înscrierile se pot face timp de cinci zile, în intervalul 31 mai – 4 iunie, care este și ultima zi de școală pentru elevii din clasa a XII-a și a XIII-a.

Examenul va începe pe 28 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Anul acesta, probele de competențe lingvistice și digitale nu se susțin, pentru ele sunt echivalate notele obținute de candidați.

”Până în data de 4 iunie se fac înscrierile candidaților la examenul de Bacalaureat și vorbim despre înscrierile candidaților proveniți dintre absolvenții de anul acesta cât și candidați din seriile anterioare. În continuare, în perioada 14-25 iunie, se va realiza evaluarea competențelor lingvistice și digitale. De precizat că anul acesta, la fel ca și anul trecut școlar, se realizează echivalarea și recunoașterea competențelor digitale, respectiv lingvistice și astfel candidații nu mai au de susținut și aceste probe, ei vor avea doar probele scrise. Acestea sunt următoarele, pe data de 28 iunie va fi proba la Limba și literatura română, în 29 iunie proba obligatorie a profilului, în 30 iunie proba la alegere a profilului, în 1 iulie va fi proba la limba și literatura maternă, a explicat Ligia Duruș, inspector școlar ISJ Maramureș.

Primele rezultate ale probelor scrise se vor afişa în 5 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeaşi zi, până la ora 18.00 se vor putea depune contestaţiile. Pe 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale. Dosarele de înscriere pentru Bacalaureat trebuie să cuprindă: 2 fotografii 3/4 pentru diploma de bacalaureat, copie certificat de naștere, copie carte de identitate, foaie matricolă, adeverință recunoaștere probe (pentru absolvenții din promoțiile anterioare), cerere-tip de înscriere, cereri pentru echivalarea/recunoașterea probelor de competențe, cerere către inspectorul școlar general pentru candidații din alte județe.

sursa foto: digi24

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.