Au inceput controalele pentru combaterea muncii la negru

Au inceput controalele pentru combaterea muncii la negru

Incepand de astazi se da startul controalelor pentru combaterea muncii la negru. Incepand cu 1mai a intrat in vigoare noul cod al muncii iar cei de la Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures demareaza controale care au ca tema principala starpirea muncii la negru in judet.
Astazi, 2 mai, oficialii Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures, impreuna cu cei de la Garda Financiara, Inspectoratul Politiei Judetului Maramures si Inspectoratul Judetean de Jandarmi, au semnat un protocol de colaborare cu privire la actiunile de control care se vor face privind eradicarea muncii fara forme legale.
Prin acest protocol cele patru institutii din judet vor fi implicate in combaterea cazurilor de munca nedeclarata fara forme legale. In data de 28 aprilie la Bucuresti a fost semnat protocolul la nivel de institutii centrale, respectiv Politie, Jandarmerie, Garda Financiara si Inspectia Muncii. Toate controalele vor fi efectuate sub coordonarea celor de la ITM Maramures, dupa un plan de actiune comun bine stabilit pus la cale de cele 4 institutii implicate.
Va reamintim ca noul Cod al Muncii aduce amenzi mari atat pentru prinsi muncind la negru pana la 1000 lei, cat si pentru angajatori pana la 20.000 lei.
In cazul in care se constata ca o societate foloseste mai mult de 5 persoane pentru munca la negru este vorba despre o fapta penala care se sanctioneaza cu inchisoare de la 1 la 2 ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.