VIDEO | Athos, câinele salvamont a intervenit pentru a salva o persoană acoperită de zăpadă, la Borșa

Unul dintre câinii din echipa Salvamont România, și-a efectuat antrenamentul în zona Borșei. Athos, câinele salvamont a intervenit pentru a salva o persoană acoperită de zăpadă.

Creată pentru cei care vor să pună umărul la apariția și dezvoltarea unui corp de conductori de câini de avalanșă în cadrul Salvamont România, unitatea Căini de avalașă Salvamont România, și-a dovedit eiciența înnenumărate siuații.

Conductorul unităţii canine pentru intervenţia la avalanşă, este o specializare a meseriei de salvator montan, care asigură intervenţia rapidă la locul dezastrului a unui echipaj canin, pentru gasirea persoanelor surprinse de avalanse. Candidatul trebuie sa mânuiască DVA-ul şi să fie capabil sa îşi duca colegul canin, în siguranță,  oriunde în munte, unde o avalanşă se poate produce. Asta presupune schi de tură şi tehnici alpine împreună cu câinele, pentru asigurarea accesului. În plus, candidatul trebuie să aibă cunoştinţele necesare de integrare în dispozitivul de intervenţie la avalanşă. Câinele, cu vârsta între 1 si 4 ani, trebuie să fie pre-format şi să fie interesat de căutare, iar conductorul să aibă un bun control asupra sa în orice situaţie . În plus, echipa candidată trebuie să aducă o adeverinţă de la Salvamontul local, din care să reiasă că unitatea canină este necesară şi va fi luată în evidenţă şi folosită, in cazul absolvirii. În acest moment, în urma asistenței primite de către Salvamont Argeș din partea Salvamont Savoia țara noastră are un numar de șaptesprezece câini specializați, în douăsprezece județe, printre care și Maramureș, mai précis, localitatea Borșa, acolo unde, câinele Athos își desfășoară cu seriozitate antrenamentele.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.