Atentionari privind incendierea vegetatiei uscate!

Atentionari privind incendierea vegetatiei uscate!

Cetatenii care realizeaza lucrari agricole de igenizare prin aprinderea resturilor vegetale, risca amenzi usturatoare. Asta in cazul in care nu detin un permis de lucru cu focul si dau dovada de lipsa de responsbilitate. Perioada lucrarilor agricole fiind in toi,  echipele de interventie de la Detasamentul de Pompieri Sighet s-au confruntat deja  cu primele cazuri de incendieri de vegetatie.

Liviu Moldovan, comandantul Detasamenului de Pompieri Sighet  atrage atentia tuturor cetatenilor care in aceasta perioada dau foc vegetatiei. Focul nesupravegheat poate duce atat la pierderi umane, cat si la pagume materiale. Cei care nu respecta legislatia in vigoare sunt pasibili de amenzi usturatoare.
Pentru obtinerea acceptului de incendiere proprietarul trebuie sa intocmeasca un dosar cu urmatoarele documente: fisa de inspectie, monitorizare emisa de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala-Unitatea Fitosanitara, dar si o adresa prin care a fost informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Garda de Mediu.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.