VIDEO | Atenție la excesele alimentare

În fiecare an Revelionul nu vine doar cu o masă îmbelșugată ci și cu afecțiuni cauzate de excesele alimentare. Ca să nu ne petrecem sărbătorile pe patul de spital, medicii îndeamnă la cumpătare atunci când vine vorba de mâncare și băutură.

După o perioadă lungă de post, medicii recomandă mare atenţie la cât mâncăm, deoarece riscăm să ne compromitem sărbătorile. Masa îmbelşugată îi poate trimite pe unii dintre noi direct în spital, dacă se mănâncă fără măsură, iar alimentele sunt stropite din belşug și cu alcool.
Pentru a evita neplăcerile de orice fel, cei care petrec în noaptea dintre ani nu trebuie să facă excese cu bunătăţile pregătite. Moderaţia trebuie să fie cuvântul de ordine, pentru a nu ajunge pe mâna medicilor.
Medicii recomandă consumul moderat de alimente tradiționale pe bază de porc, în special a celor cu conținut ridicat de grăsimi și preparate termic prin prăjire. Carnea și preparatele din carne de porc trebuie achiziționate de la comercianți autorizați care pot să certifice controlul sanitar veterinar al produselor. Alimentația trebuie să fie diversificată și să cuprindă cereale, legume, fructe și produse lactate. Alcoolul trebuie servit, de asemenea, cu măsură.

Medicii atrag atenția că anumite categorii de persoane sunt mai vulnerabile la excesele alimentare, mai ales diabeticii și pacienții hipertensivi.

Sursa foto: viva.ro

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.