ATENTATE LA BRUXELLES: Franța desfășoară 1.600 de polițiști și jandarmi suplimentari la frontiere și în transportul public

ATENTATE LA BRUXELLES: Franța desfășoară 1.600 de polițiști și jandarmi suplimentari la frontiere și în transportul public

 Circa 1.600 de polițiști și jandarmi suplimentari vor fi desfășurați în diferite puncte de pe teritoriul Franței, pentru controlul frontierelor, dar și în infrastructura de transport, a anunțat marți ministrul de interne Bernard Cazeneuve, după o reuniune de urgență convocată la Palatul Elysée în urma atentatelor din capitala belgiană, transmit Xinhua și AFP.

‘Au fost date instrucțiuni tuturor prefecturilor, cerându-li-se să ia toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea în gări, transportul public, aeroporturi și porturi’, a declarat Cazeneuve, după reuniunea prezidată de șeful statului, Francois Hollande.
‘Accesul în gări, aeroporturi și transportul public va fi rezervat persoanelor cu bilet sau un document de identitate. În aceste locuri, vor fi întreprinse sistematic verificări și controale corporale. Mesaje de atenționare vor fi transmise de operatorii SNCF (compania de transport feroviar) și RATP (transportul public parizian) către public’, a precizat ministrul de interne.
‘În conformitate cu Planul Sentinelle, forțele de securitate vor fi redirecționate spre locații specifice’, a adăugat Bernard Cazeneuve.
Potrivit ministrului, 400 de polițiști au fost desfășurați deja în regiunea Ile-de-France, mai ales pe cele două aeroporturi principale și în mijloacele de transport public.
După atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris, 5.000 de polițiști și jandarmi sunt ‘mobilizați exclusiv la frontiere’, în acest interval ‘10.000 de indivizi fiind împiedicați să intre pe teritoriul național’, a menționat Cazeneuve.
Cel puțin 26 de persoane au fost ucise și 136 rănite în exploziile produse marți la Bruxelles, două pe aeroportul internațional și una în stația de metrou Maelbeek, conform celui mai recent bilanț.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.