VIDEO | Astăzi începe etapa a II-a de vaccinare

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș informează prin Nucleul Județean al Campaniei de Vaccinare, că din data de 15 ianuarie începe activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II-a.

În această etapă, în prima fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani și adulții care suferă de boli cronice. În categoria bolilor cronice se încadrează următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită. Tot în această etapă vor fi vaccinați angajați/lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare dinte următoarele modalități:

-prin medicii de familie;

-individual, prin intermediul platformei online ( https://programare.vaccinare-covid.gov.ro);

-prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

-prin call center la numărul de telefon 021.414.44.48;

-prin structurile de asistență socială de la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

În etapa a II-a vor funcționa centre de vaccinare în Baia Mare, Sighetu Marmației, Poienile de Sub Munte, Vișeu de Sus, Moisei, Borșa, Târgu Lăpuș, Ulmeni, Șomcuta Mare și Baia Sprie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.