VIDEO | 2452 de nașteri, anul trecut, la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare

Chiar dacă  2020 a fost un an al incertitudinilor și al restricțiilor, numărul nou-născuților de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare s-a menținut la același nivel cu ceilalți ani, fiind 2452 de nașteri.

Pe parcursul anului trecut medicii din cadrul secției neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” s-au confruntat și cu câteva cazuri mai dificile.

”Nou născuții, din fericire pentru noi, au fost la fel ca și în anii trecuți, am  avut 2452 de nașteri pe anul în anul 2020 dintre care 1153 de fetițe și 1299 de băieți, deci predomină băieții anul trecut. Au fost și cazuri mai delicate, au fost și nașteri normale care nu au necesitat intervenția noastră, dar am avut și pe terapie intensivă neonatală care la noi, la nivelul Spitalului Județean de Urgență funcționează pe 10 paturi, cam 9% din totalul nașterilor din 2020 au necesitat  asistență de tip terapie intensivă neonatală”, a declarat Margareta Pîrvănoiu, șef secție neonatologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”.

În 2020 un bebeluș a venit pe lume în ajunul Crăciunului.

”Am avut o singură naștere în seara de Crăciun, o fetiță, iar în ziua de Crăciun au fost trei nașteri, 3 fetițe. De anul nou, în 1 ianuarie, au venit pe lume 2 copii, primul băiat, la ora 4 dimineața”, a adăugat Margareta Pîrvănoiu, șef secție neonatologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”.

Primului copil venit pe lume în 1 ianuarie medicii i-au acordat nota 10.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.