Asistenții personali sunt la zi cu plata salariilor, dar au restanțe la acordarea voucherelor de vacanță

Reprezentanții Cartel Alfa s-au interesat în această perioadă de situația asistenților personali din localitățile unde există această categorie sindicalizată și au constatat că nu există restanțe la plata salariilor. Probleme sunt însă la capitolul acordării voucherelor de vacanță asitenților personali.

Sindicaliștii de la Cartel Alfa au monitorizat situația asistenților personali din Maramureș și spun că toți sunt cu plata la zi în ceea ce privește salariile.

”Ba mai mult, la primăria Poienile de sub Munte. domnul primar a pus în plată o hotărâre judecătorească cu indemnizațiile asistenților personali pe ultimii patru ani de zile. Eu îl felicit pe domnul primar nu atât pentru că a pus în aplicare o hotărâre judecătorească, dar mai mult pnetur că nu a ținut cont de acea Ordonanță de Urgență prin care putea să facă plata acestor drepturi salariale eșalonat în cinci ani, dânsul a făcut plata totală, iar în continuare, am înțeles de la partea contabilă a acestei primării că se fac listele pentru a plăti, fără o hotărâre judecătorească indemnizația de concediu pentru anul 2018, Acesta este un lucru pozitiv pentru noi, astfel că nu mai trebuie să stăm un an sau doi în instanțe pentru aceste drepturi, pentru că domnul primar a înțeles că aceste drepturi oricum se câștigă și sa conformat”, spune Florin Hossu, președinte Cartel Alfa Maramureș

Singura problemă cu care se confruntă cei reprezentați de Sindicatul Cartel Alfa o reprezintă acordarea voucherelor de vacanță.

”Primarii trebuie să înțeleagă că ei nu sunt niște Dumnezei. Legea 153 are aplicativitate pentru toate instituțiile publice și asistenții personali sunt angajați în aeste instituții și mă refer aici la unitățile administrative teritoriale, la primării. Astfel, oricât vor încerca să spună că nu au bani pentru această categorie de personal, eu îi întrebi pe acei primary de ce nu a judecat să fie prioritari, pentru că așa spune legea bugetului, asistenții personali? Nu este mai normal să le acorzi acestor categorii vouchere de vacanță pentru ca asistentul personal să poată merge la o recuperare cu bolnavul”, precizează Florin Hossu.

Reprezentanții sindicatului promit că vor demara acțiuni în sensul acesta

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.