Apicultorii, feriți de criza pandemiei

Prin Ordonanța Militară nr.8, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat că este permisă circulaţia în afara locuinţei a apicultorilor spre şi dinspre locaţia stupinei.

Când vor pleca de acasă, aceste persoane completează în continuare Declarații pe proprie răspundere. Apicultorii vor trece ca motiv deplasarea în interes profesional.  Iată ce prevede Ordonanța militară 8 în această privință:

”Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei a apicultorilor spre sau dinspre locația stupinei sau pentru deplasarea stupinei. Dovada calității de apicultor se face cu adeverința ce cuprinde codul de stupină, eliberată de oficiile județene de zootehnie, sau cu orice alte acte doveditoare a calității de apicultor și a proprietății asupra stupilor.

”E bine că a venit această ordonanță în sprijinul apicultorilor, pentru că la un moment dat, am fost îngrijorați, nu știam cum ne vom deplasa în pastoral, la culturile de rapiță și salcâm. Noi am informat și apicultorii noștri. Ei trebuie să facă dovada că sunt apicultori și asociația le eliberează adeverință din care să reiasă că apicultorul este membru al asociației, că deține un anumit număr de familii care sunt identificate printr-un cod de stupină”, spune președintele Apisigmar Sighet.

Dacă problemele cu deplasarea apicultorilor a fost reglementată favorabil prin Ordonanța MIlitară nr.8, se pare că apicultorii nu cunosc niciefectele negative ale crizei din această perioadă. Președintele Apisigmar Sighet, Robert Pop vorbește chiar despre o creștere a volumului de miere vândută în această perioadă. Apicultorii comercializează mierea în piețe, dar mai mult și pe paginile virtuale de profil, una dintre aceste platforme fiind ”Producători sigheteni, maramureșeni”.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.