VIDEO | Apel la solidaritate și decență din partea unui medic sighetean

Revoltată de goana după senzațional de care dau dovadă unii colegi din presă, șefa Compartimentului Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Sighet, Anca Marina, a scris câteva rânduri pe Facebook. ”Nu ne mai batjocoriți, nu ne mai huliți și nu ne mai jigniți”, scrie medicul de urgență în mesajul care a adunat peste o sută de comentarii de încurajare.

După ce nu mai puțin de 160 de cadre medicale și mai multe spitale au ajuns în carantină în România, toată presa a fost cu ochii pe situația din spitalele din România. În urma unei analize, principalii vinovați au fost găsiți lipsa acută de materiale de protecție pentru medici și personalul medical, lipsa de teste, mai mulți pacienți veniți din zona roșie, au fost internați și plimbați prin mai multe secții, fără să anunțe că au fost în țări cu răspândire mare a virusului, iar în unele cazuri, managementul defectuos și lipsa de măsuri preventive.

În toată această perioadă, presiunea asupra medicilor este enormă.Această presiune o simt și medicii din Spitalul Municipal Sighet. Anca Marina, șefa Cmpartimentului de Primrii Urgențe Sighet a lansat pe pagina sa de socializare un apel la decență și la solidarizare din partea celor care scriu despre situația din spitale.

”Pentru toți oamenii de rea-credință și pentru presa de scandal: nu suntem niște pacalici, niște măscărici îmbrăcăți de cineva să pozăm. Încă nu ați aflat că e stare de urgență, situație de criză, epidemie? Nu suntem nici la ședința foto, nici la carnaval, nici la bal-mascat sau la vreo petrecere tematică, așa cum scriu unii jurnaliști nepricepuți și neinformați. Suntem LA DATORIE! Suntem aceeași – echipa CPU; cei care până acum am fost tot aici, în halate albe. Ne-am schimbat doar echipamentul, ne-am adaptat. Până acum ne-am cumpărat uniforme medicale și saboți de spital, acum am înțeles că trebuie să ne luăm ținute de protecție: combinezoane impermeabile și cizme sau bocanci. Pt binele și siguranță noastră, că să rămânem sănătoși și apți de muncă.
Nu ne mai batjocoriți, nu ne mai huliți și nu ne mai jigniți, relaxatilor.
Noi suntem cei din linia 1. Suntem cei care și înainte și acum suntem prezenți zi și noapte, în week-end și de sărbători că să va tratăm, să încercăm să va vindecăm, să va ameliorăm dureri și suferințe și uneori să va readucem la viață. Nu așteptăm nici laude, nici aplauze, nu vrem să fim eroi, vrem doar să fim sănătoși, și NOI și VOI!”, scri Anca Marina.

Voci din cadrul unității spitalicești spun că au o relație bună cu conducerea spitalului, care le pune la dispoziție tot necesarul de care au nevoie și care stă în puterea acestor factori decizionali. În ceea ce privește echipamentul de protecție și alte dotări ale spitalului care țin de gestionarea eficientă a epidemiei cu coronavirus, acestea sunt în curs de soluționare, în strictă coordonare cu factorii decizionali de la Centru. Medicii solicită kituri de testare pentru Covid-19.


Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.