VIDEO | Anul a venit cu banul la Serviciul Județean de Pază

Remunerația agenților de securitate din cadrul Serviciului Județean de Pază Maramureș a fost majorată, de la 1 ianuarie. Decizia s-a luat la ultima ședință ordinară a Consiliului Județean. Mai mult, dacă bugetul instituției din acest an va permite, acești angajați s-au mai putea bucura de un plus la salariu.

Consilierii județeni au aprobat majorarea tarifului lunar pentru un agent de securitate din cadrul Serviciului Județean de Pază Maramureș, de la 2.720 lei la 3.470 lei, începând cu 1 ianuarie.

”Având în vedere modificările fiscale legate de salariul minim pe economie și la ce ne raportăm atunci când vorbim despre tariful lunar pentru un agent de securitate în cadrul Serviciului Județean de Pază Maramureș, nu vorbim decât de a crește acest tarif legat de creșterea salariului minim pe economie. În cadrul ședințelor de buget-finanțe s-a discutat că totuși, acest tarif este unul extrem de mic și cei de la Serviciul Județean de Pază abia se descurcă, poate, dacă consilierii județeni vor dori acest lucru, să discutăm în 2019 de creșterea acestui tarif nu neapărat legat de creșterea salariului ci un plus, dacă există disponibilitatea și resursa financiară a Consiliului Județean”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, la ședința ordinară a forului administrativ din 18 decembrie 2018.

Creșterea tarifului se datorează creșterii salariului de bază minim brut garantat în plată de la 1.900 lei la 2.080 lei, plus acordarea indemnizației de hrană de 345 lei/lunar și a unui voucher de vacanță în valoare de 1450 lei/anual. Acordarea acestor sume prevăzute de Legea 153/2017 a fost pusă în discuție cu reprezentanții sindicatului ”Pentru voi”, odată cu negocierea contractului colectiv de muncă pentru perioada 2019-2020, se arată în raportul Serviciului Județean de Pază Maramureș, pentru susținerea și justificarea creșterii tarifului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.