Anton Rohian: ”România este campioana fondurilor europene pentru agricultură”

Guvernarea PSD a transformat România în campioana fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală, arată consilierul județean PSD, Anton Rohian.

”Am reuşit să atragem 7,553 miliarde euro, de două ori mai mult decât se încasase între 2007 şi 2016. Banii au fost folosiţi pentru plăţile directe din agricultură şi pentru programul PNDR. Trebuie precizat și faptul că, în anul 2018, aproape 900.000 de români deţinători de terenuri agricole, au primit subvenţii în valoare de 2,75 miliarde de euro. Au fost direcţionate sume substanţiale, prin programul PNDR, pentru modernizarea și reabilitarea sistemelor de irigații, care pot deservi aproape 400.000 de hectare de plantaţii, pentru demararea lucrărilor de modernizare a 3.500 de kilometri de drumuri comunale, a 748 de kilometri de drumuri forestiere, dar și aproape 3000 de kilometri de rețea de canalizare în mediul rural. Totodată, alte sume acordate prin PNDR au fost pentru modernizarea și reabilitarea a 1752 de kilometri de reţea de alimentare cu apă în mediul rural, în prezent fiind alte 800 de drumuri agricole care sunt în curs de înființare sau de modernizare”, a precizat Anton Rohian, consilier județean PSD Maramureș.

Potrivit alesului județean al social-democraților, tot cu bani europeni au fost înfiinţate 10.000 de mici ferme de familie, 238 de unităţi de procesare a produselor agricole şi pomicole și 7.300 de noi locuri de muncă. ”Peste patru milioane de locuitori de la sate beneficiază, după numai doi ani de guvernare PSD, de infrastructură rurală nouă sau reabilitată şi de inestimabila valoare a patrimoniului cultural reabilitat. În perioada 2019 – 2020 vom avea o absorbție a fondurilor europene în valoare de 6 miliarde euro, din care 3,8 miliarde euro, pentru subvenții şi 2,2 miliarde euro pentru investiții. Sumele vor finanţa proiecte majore din Programul de Guvernare, proiecte transpuse deja în legislaţia în vigoare. Românii vor beneficia de Programul de subvenționare a agriculturii, în valoare de 1,9 miliarde de euro anual, Programul de reabilitare a sistemului de irigații, care va însuma 1 miliard de euro în 10 ani, Programul anti-grindină și de creștere a precipitațiilor pentru protejarea în final a 10-11 milioane de hectarea de culturi agricole și Programul de investiții în zona montană, care va însuma un miliard de euro în următorii 10 ani”, a conchis social-democratul Anton Rohian.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.