Ancheta la cazul controversat de la Spitalul Municipal Sighet continuă

Ancheta la cazul  controversat de la Spitalul Municipal Sighet continuă

In urma cu putin timp va prezentam cazul contoversat al pacientului Toader Petreus care  a fost diagnosticat in data de 29 aprilie, la Spitalul Municipal Sigehtu Marmatiei cu intoxicatie cu alcool, fara ca medicii sa-si dea seama ca barbatul suferise  un accident vascular cerebral grav.  Dupa  agravarea starii de sanatate, la cererea rudelor, barbatul a fost transportat de urgenta la Spitalul din Baia Mare, unde medicii au constatat ca suferise un accident vascular.
Pentru elucidarea cazului, Spitalul Sighet a demarat o ancheta interna.
Echipa TV Sighet a urmarit indeaproape acest caz pentru a vedea care sunt masurile luate de conducerea Spitalului Sighet. Ancheta nu s-a incheiat nici in momentul de fata. Noi am incercat sa obtinem cateva raspunsuri, atat de la directorul medical al Spitalului Municipal, cat si de la apartinatorii pacientului Toader Petreus. Declaratiile obtinute sunt contradictorii, asa ca ramane doar sa asteptam rezultatele finale ale anchetei medicale. Potrivit datelor furnizate de catre directorul medical Godja Ovidiu Petru pentru TV Sighet, apartinatorii pacientului nu au sesizat Colegiul Medicilor, motiv pentru care masurile  care se vor lua  sunt doar administrative. In schimb, Ioan Petrus, fiul lui Toader Petreus, ne-a declarat ca a depus o plangere si la Colegiul Medicilor, insa  nu isi explica de ce nu s-au sesizat pana acum.
Pana in momentul de fata, in urma anchetei, s-a constat ca medicii si asistentele si-au respectat atributiile medicale, singura vina pe care o au medicii si asistentele este aceea ca  nu au consemnat in fisa medicala constatarile observate la vizitele medicale facute periodic pe toata durata noptii. Ovidiu Petru Godja a declarat ca masurile administrative si disciplinare luate sunt in functie de gravitatea abaterilor care vor fi constatate de catre managerul spitalului. Daca medicul si asistentii medicali sunt la prima abatere este posibil sa se aleaga doar cu avertisment, in caz contrar ar putea fi sanctionati cu retineri din salarii sau sporuri
Echipa TV Sighet a luat legatura  si cu baiatul victimei, Petrus Ioan, care ne-a declarat ca tatal sau a fost transferat la de la Spitalul din Baia Mare in Timisoara, iar azi va fi externat.  Previziunile doctorilor din Baia Mare insa s-au adeverit, iar barbatul a ramas cu paralizie pe partea stanga, in urma accidentului vascular .

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.