Amy Winehouse – în "clubul" marilor muzicieni morţi la 27 de ani

Amy Winehouse – în "clubul" marilor muzicieni morţi la 27 de ani

Moartea cântăreţei Amy Winehouse la 27 de ani pare să reactualizeze acelaşi "blestem" care a atins figuri legendare ca Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison şi Kurt Cobain, toţi incluşi în "Forever 27 Club" sau "Club 27", după o dispariţie fulgerătoare la aceeaşi vârstă.Astfel, este şi mai evidentă asemănarea artistei britanice cu înaintaşii ei dispăruţi la 27 de ani, în condiţii care au lăsat loc de speculaţii şi ipoteze fanteziste în rândul fanilor.
Rămâne însă în cazul tuturor o moştenire impresionată lăsată muzicii mondiale.
Anul 1970 a fost marcat de dispariţia lui Jimi Hendrix (18 septembrie), asfixiat cu propia vomă după ce a combinat somnifere cu vin, şi a lui Janis Joplin (4 octombrie), decedată, se crede, în urma unei supradoze de heroină.Un an mai târziu, liderul The Doors, Jim Morrison, a murit pe 3 iulie. În cazul lui Morrison nu a fost făcută o autopsie, considerându-se că a murit din cauza problemelor de inimă.
Kurt Cobain, liderul trupei Nirvana, a murit prin împuşcare pe 5 aprilie 1994, stabilindu-se oficial că a fost vorba de o sinucidere.
Se pare că mama cântăreţului, afectat negativ de propriul succes şi care s-a luptat cu dependenţa de heroină, depresia şi problemele din viaţa personală, i-ar fi spus la un moment dat: "Nu te alătura acelui club stupid", relatează Forbes, care aminteşte de asemnea de marii dispăruţi ai lumii muzicii la vârsta de 27 de ani.Potrivit biografiei lui Cobain, "Heavier Than Heaven", sora muzicianului a spus că, în copilărie, acesta şi-a exprimat dorinţa de a face parte din "club".

 Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.