O româncă, singura gheişă străină acreditată oficial de către o asociaţie a gheişelor din Japonia

O româncă, singura gheişă străină acreditată oficial de către o asociaţie a gheişelor din Japonia

Românca Isabella Onou, în prezent singura gheişă de origine străină acreditată oficial de către o asociaţie a gheişelor din Japonia, şi-a făcut debutul în această ţară sub numele japonez "Fukutaro", scrie The Japan Times.

"Mi-e teamă că clienţii nu mă vor aprecia, că s-ar putea să nu mă aprobe sau că ar putea chiar să mă critice", povesteşte românca, originară din Bucureşti, după debutul pe scena Festivalului Genji Ayame, desfăşurat în zona izvoarelor termale Izu-Nagaoka, din prefectura Shizuoka . "De la început am avut un adevărat complex: oare mă vor accepta vreodată oamenii ca gheişă?", mărturiseşte ea pentru The Japan Times.
Dar încurajată de Miyamoto, Isabella s-a angajat pe un drum pe care puţine japoneze din ziua de azi sunt dispuse să-l facă.
Miyamoto a început să o înveţe pe româncă elementele de bază pentru a fi acceptată oficial ca o gheişă, ceea ce a presupus nu numai schimbarea modului de a merge şi de a vorbi, ci şi o schimbare a modului de gândire. Isabella a trebuit, de asemenea, să înveţe dansuri şi cântatul la instrumente muzicale tradiţionale, cum ar fi "shamisen-ul", dar şi cântece populare/minyo/, pe care le repetă aproape zilnic.
În luna aprilie, Onou a trecut un test oficial care a confirmat-o ca gheişă cu drepturi depline şi a primit numele "Fukutaro", după un produs de cofetărie vândut la un altar din apropiere de Mishima.
Visul japonez al Isabellei a început la începuturile adolescenţei, după ce a citit mai multe romane despre Japonia, cum ar fi "Shogun", de James Clavell.
Patru ani mai târziu, ea s-a întors în Japonia unde s-a angajat la un restaurant de sushi al unui prieten, unde a lucrat pe post de chelneriţă înainte de a fi promovată la bucătărie. La puţin timp după aceea, s-a întâlnit cu Miyamoto, care vizita restaurantul. Femeia a fost impresionată de rafinamentul româncei, un rafinament, pe care, a subliniat gheişa, "multe japoneze l-au uitat".AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.