VIDEO – Amendamentul deputatului Duruș, respins de Parlament. Investiția de la Runcu pusă în pericol din cauza indolenței Guvernului PSD-ALDE

Una dintre cele mai mari investiții care se află în derulare în Maramureș, Barajul Runcu, este neglijată în continuare de Guvernul PSD-ALDE (susținut de UDMR). Investiția a fost cuprinsă în Legea bugetului pe 2019 cu suma de 7 milioane de lei. Este singura lucrare din județ care este cuprinsă nominal în lege, restul proiectelor rămânând la mila miniștrilor de resort.

Suma este insuficientă pentru ceea ce ar trebui executat anul acesta. Deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, a făcut un amendament la Legea Bugetului. S-a solicitat suplimentarea sumei până la valoarea de 70 de milioane de lei.

„Investiția de la Runcu trebuie (teoretic) finalizată la finalul anului viitor. În acest moment, mai sunt de executat lucrări în valoare de 145 de milioane de lei. PSD, atât în vremea guvernării Ponta cât și în cele trei guverne Dragnea, a ignorat acest proiect, a cărui execuție a început tocmai în anul 1987. Scopul investiției este de a asigura necesarul rezervelor de apă pentru zona de nord a județului Maramureș, în special a municipiului Sighetu Marmației. Al doilea oraș din județ se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă. În mare parte a anului, locuitorii orașului sunt supuși unor restricții de consum. Inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă, cei peste 37.000 de locuitori ai urbei au avut de suferit din cauza întreruperilor în furnizarea alimentării cu apă. Era foarte important să treacă acest amendament pentru a oferi cât mai repede o alternativă pentru alimentarea Sighetului. În ritmul acestor alocări bugetare, va mai dura încă 30 de ani până la finalizarea acestei investiții realizate în proporție de 82%”, a spus deputatul Duruș.

Amendamentul a primit 93 de voturi „pentru”, 209 „împotrivă” și o abținere.

Biroul comunicare,

Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.