Ambulanţe noi pentru judeţul Maramureş

Ambulanţe noi pentru judeţul Maramureş

Ministerul Sănătăţii intentioneaza reînnoirea parcului auto de ambulante si servicii SMURD din tara. In acest sens, printr-un acord–cadru a finalizat procedurile de achiziţie pentru un număr minim de 394 şi maxim 1.259 ambulanţe noi.
Din totalul numarului de ambulante pe care Ministerul intentioneaza sa le achizitioneze până în la sfârşitul lunii octombrie, 236 de masini de transport medicalizat în valoare de aproximativ 80.000.000 lei vor ajunge la serviciile de ambulanţă din toată ţara şi la serviciile SMURD.
Ministerul intenţionează să înlocuiască ambulanţele mai vechi de opt ani şi să doteze cele şase unităţi SMURD înfiinţate în acest an. Astfel, fiecare judeţ va primi maşini în funcţie de câte ambulanţe se vor licita la nivel naţional, în funcţie de numărul de locuitori şi de necesarul pentru fiecare judeţ in parte, insa deocamdata nu se stie numarul exact al acestora. Zoltan Balko, directorul medical al SJA Maramureş este de parere ca trebuie sa existe şi ambulanţe de rezervă, pentru cazuri deosebite. Fiecare unitate din judeţ are în momentul de faţă suficiente ambulanţe, dar problema apare când una se defectează. Din cele 236 ambulanţe, 110 maşini sunt de tip B (4×4), 102 sunt ambulanţe de tip B (4×2), 23 sunt de tip C, şi un vehicul specializat pentru dezastre. 175 de maşini achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii pentru anul 2011 vor fi repartizate către serviciile de ambulanţă din toată ţara, iar 61 maşini vor ajunge la serviciile SMURD.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.