DISPONIBILIZĂRI: 70 de angajaţi de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră, dar si de la Sectoarele Politiei de Frontiera vor parasi in curand acest sistem

DISPONIBILIZĂRI: 70 de angajaţi de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră, dar si de la Sectoarele Politiei de Frontiera vor parasi in curand acest sistem

    Disponibilizările din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor încep cu poliţiştii de frontieră. 70 de angajaţi de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră, dar si de la Sectoarele Politiei de Frontiera vor parasi in curand acest sistem. Din cei ramasi, o buna parte vor sustine de maine in 20 de zile concursurile de reatestare pe funcţii.
    Daca in urma cu cativa ani meseria de politist era una dintre cele mai cautate intrucat oferea o stabilitatea financiara, dar si un anumit statut, acum oamenii se gandesc de doua ori inainte de a lua o decizie. Nu mai e nimic din ceea ce a fost. Responsabilitatile au ramas aceleasi, salariile au scazut insa cu 25%, iar acum urmeaza valul de disponibilizari.
    In urma intrarii in vigoare a noului stat de reorganizare in judetul nostru au fost radiate 70 de functii, atat pe sectoarele politiei de frontiera, cat si de la aparatul judetean. Concluzia este ca toată lumea este foartă dezamăgită, politistii sunt cu moralul la pământ pentru că trăiesc o stare de nesiguranţă. Nimeni nu ştie cu exactitate care sunt criteriile în baza cărora vor fi disponibilizaţi sau câţi vor pleca. Se ştie doar că se va constitui o comisie de evaluare care va hotari.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Maramures, Radu Lungu ne-a declarat ca personalul aflat in structurile afectate de reorganizare va sustine un concurs. Maine se va afisa tematica si bibliografia din care se va sustine examenul, iar in termen de 20 de zile politistii vor fi evaluati.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.