VIDEO | Alocațiile pentru copii se dublează

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Asta ar însemna dublarea alocațiilor încunatumul în care sunt acum, la toate categoriile. Chiar dacă șeful guvwrnului spune că nu sunt bani pentru această majorare, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu are motive să nu promulge această lege şi a arătat că Guvernul trebuie să vină cu soluţii.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind alocaţia de stat pentru copii.

Legea prevede că „alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.

Cuantumurile alocaţiei de stat pentru copii, prevăzute la alin. (1), se majorează anual prin hotărâre a Guvernului, mai prevede actul normativ.Prezenta lege intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat săptămâna trecută că nu are motive să nu promulge această lege şi a arătat că Guvernul trebuie să vină cu soluţii. Tot săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban a anunţat că va fi prorogat, cel mai probabil, termenul de intrare în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii.

Sursa: Agerpres

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.