Alimente expirate în magazinele sighetene

Alimente expirate în magazinele sighetene
Lucrătorii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş au găsit, în urma controalelor efectuate în magazinele din judeţ, atât vopsea de ouă, cât şi produse alimentare, cu termen de valabilitate depăşit.
Comisarii OPC au aplicat în ultima perioadă 17 amenzi în valoare de 40.250 de lei pentru  mai multe produse expirate găsite în magazine din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. S-au găsit la comercializare ouă expirate, făină, pastă de tomate, 50 de sticle de bere de diverse sortimente expirate, 4 kilograme de salam şi cârnaţi expiraţi. De asemenea a fost găsit vin fără elemente de identificare traduse în limbă romană. Din această categorie nu au lipsit nici pliculeţele de vopsea de ouă expirate.
Ca urmare a acestor incidente, dar şi având în vedere experienţa anilor anteriori, pentru a preveni îmbolnăvirile, specialiştii în control recomandă atenţie maximă în momentul achiziţionării alimentelor de Paşti.
Aşadar reprezentanţii OPC sfătuiesc cumpărătorii să fie foarte atenţi când achiziţionează vopsea de ouă şi să nu cumpere de la vânzători ambulanţi. Să cumpere dintr-un magazin autorizat pentru a comercializa astfel de produse, pentru ca în cazul în care constată că sunt expirate sau toxice, reprezentanţii OPC să poată interveni împotriva vânzătorului şi să-l sancţioneze.   
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor vor verifica produsele pascale până în Sâmbătă Mare, sancţionându-i pe agenţii economici depistaţi cu abateri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.