VIDEO | AJVPS Maramureș recomandă cetățenilor care dețin câini să nu-i lase nesupravegheați

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Maramureș recomandă cetățenilor care dețin câini să nu-i lase nesupravegheați. În plus, reprezentanții AJVPS fac câteva precizări și despre câinii hoinări, care pe lângă animalele mai mari, distrug și cuiburile păsărilor și micile mamifere.

“Nu va lăsați câinii nesupravegheați! Nu abandonați câinii și sesizați Poliția când vedeți că cineva face acest lucru. Pe lângă animalele mai mari vizibile în poze, câinii hoinări distrug și cuiburile păsărilor și micile mamifere”, se arată într-o postare pe pagină de Facebook a AJVPS Maramureș. Mesajul preluat de la Agenția Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi este însoțit de imagini cu animale sălbatice hăituite de câinii hoinari. Comentariile nu au întârziat să apară.

”Dar domnilor vânători, de porcii mistreți care distrug culturile și mai nou a împrăștiat PPA-ul, de ce nu aveți „grijă”. Poate unii dintre dumneavoastră sunteți și agricultori și nu cred că va convinve că după o investitie de cel puțîn 2500 de lei într-un ha de porumb să scoți 2 tone de boabe pt că 70 -80 % din cultură este distrusă de mistreți. Reflectați la această situație generală și disperată totodată pt că o să va treziți că nu o să mai aveți ce vâna”, scrie un cetățean.

”Nu știu cum se face că sunt o grămadă de ONG- uri care apară cu disperare câinii hoinări de pe câmp sau din orașe dar nici unul să apere iepurii , fazanii, potârnichile sau alte păsări și/ sau animale nobile. Dacă împuști un câine hoinar pe câmp riști să rămâi fără permis de portarma deși legea permite asta. Oare de ce sunt prioritari câinii în detrimentul celorlalte animale sau păsări?”, scrie un alt cititor.

”Câinii vagabonzi trebuie anihilați, nu să se cheltuiască o grămadă de bani cu adăposturi, cu acei bani să mărească alocațiile sau să investească în ceva util”, e de părere un alt cetățean.

”Ne bazăm pe voi pentru răspândirea mesajului în speranța că, intr-un final, oamenii vor conștientiza și ne vom mai civiliza și noi”, spun cei de la Agenția Generală a  Vânătorilor și Sportivi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.