VIDEO | Acțiuni de repopulare cu pește pe Someș și Lăpuș

Agenția Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Maramureș a demarat  de la începutul anului acțiunile de repopulare cu pește a bazinelor râurilor din județ. Primele acțiuni au avut loc pe râurile Someș și Lăpuș cu specia crap.

Pescarii memembri ai cluburilor AJVPS Maramureș au dat start sezonului de pescuit pe timp de iarnă, după ce râurile Lăpuș și Someș au fost repopulate cu crap.

”Urmează și alte repopulaări în acest an și cu pește răpitor și în perioada de prohibiție, atunci când peștele este protejat în vederea  depunerii icrelor și a înmulțirii”, precizează Ioan Pop, director AJVPS Maramureș.

Peștele este adus din Ungaria. Urmează acțiuni de repopulare cu pește și pe râul Iza și în zona Teplița.

”Asociația a intenționat să facă populări în toamnă cu caras, dar pentru că a lipsit materialul piscicol, acțiunea s-a amânat pentru această primăvară”, admite Ioan Pop.

Acces la pescuit vor avea toți membrii AJVPS Maramureș cu carnetul de membru vizat la zi și cu permisul de pescuit recreativ care se eliberează de asociație prin sediile cluburilor de la Baia Mare, Sighet, Târgu Lăpuș, Vișeu și Borșa. Actualmente se poate pescui, iar în continuare se așteaptă emiterea ordinului de prohibiție. Începând  de la data apariției acestui ordin nu se va putea pescui timp de 60 de zile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.