VIDEO | ”Ajută-ți aproapele”și fii alături de voluntarii de la Liceul Tehnologic ”Marmația”

Ajuns la cea de-a 11-a ediție, proiectul ”Ajută-ți aprapele”a mobilizat și în acest an tineri voluntari din cadrul Liceului Tehnologic ”Marmația”pentru a veni în sprijinul unor persoane nevoiașe din Sighet, dar și din zonele limitrofe. Pachetele cu haine, alimente și pododabe de brad vor ajunge la beneficiari în ajun de Crăciun.

În fiecare zi, de luni-vineri, între orele 8-14, sighetenii care doresc să se alăture proiectului ”Ajută-ți aproapele” pot dona produse pentru cei aflați în nevoi, la sediul Liceului Tehnologic Marmația. Tinerii voluntari muncesc zilnic pentru a aduna aceste produse,a le sorta și a le împacheta pentru a ajunge în condiții cât mai bune, la beneficiari.

Mă bucur că un proiect care inițail a pornit de la ideea de a ajuta cinci familii a ajuns la o asemenea anvergură. Mă bucur că unii copii vor fi, preț de câteva minute un pic mai fericiți probabil. Iar bucuria pe care o simt voluntarii în moemntul în care sortează produsele, pe care le vom dona, nu poate fi descrisă în cuvinte. E ceva ce rămâne pentru totdeauna în suflet”, mărturisește Adriana Vescan, directorul Liceului Tehnologic ”Marmația”.

Bianca se implică voluntar de mai bine de zece ani în astfel de acțiuni umanitare.

”Ediția din acest an s-a desfășurat un pic mai greu, din cauza pandemiei, deoarece nu am putut să mergem la fiecare beneficiar în parte. Pachetele vor fi duse de către un voluntar.Noi ne-am implicat în acest proiect cu gândul că ceea ce ai tu, poți împărtăși și cu alții, pentru că noi, dacă ne permiem totul, nu înseamană că nu sunt oameni care nu-și permit nici o coajă de pâine. Eu fac voluntariat de zece ani și știu deja că sunt astfel de oameni nevoiași”, spune  Bianca Gal, voluntar.

 

Bucuria organizatorilor a fost mare când au răspuns ”da”acestui demers umanitar și sigheteni stabiliți în străinătate.

”Pentru mine, un moment emoționant a fost când, într-o zi, o fetiță stabilită deja în Italia, fost voluntar la noi, a ales să facă donații semnificative și acest lucru m-a marcat, pentru că înseamnă că acest proiect merge dincolo de timp, voluntarii își doresc să facă ceva frumos pentru comunitate, în loc să facă orice altceva”, spune Adriana Vescan.

Acest proiect a prins ecou la nivel național.

A fost diseminat la nivel național și acest lucru, se pare, nu a fost în zadar. Și promit să continuăm acest proiect atâta timp cât eu voi fi cadru didactic”, spune Adriana Vescan.

Beneficiari ai acestui roiect sunt copii din Sighet, în mare parte. Pentru colectare, oricine dorește poate să doneze haine, alimente neperisabile, jucării, cărți, rechizite, dulciuri sau chiar și podoabe sau brazi. Parteneri în acest proiect au fost licee din municipiul Sighetu Marmației, Protopopiatul Ortodox din oraș și Primăria Sighet.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.