VIDEO | Aglomerație la permise

După două luni în care activitatea Serviciului Permise și Înmatriculări Maramureș a fost sistată din cauza stării de urgență, aproximativ 1200 de candidați așteaptă să fie examinați. Prioritari vor fi cei cărora le-a expirat dosarul în perioada stării de urgență.

În această perioadă tot mai mulți maramureșeni cer informații despre reprogramari atât prin telefon cât și prin email.

”La nivelul județului Maramureș sunt aproximativ 1200 de candidați pe care i-am împărțit în 3 categorii. Prima categorie este a celor care în mod normal le-ar fi expirat dosarele de examinare în perioada stării de urgență și care reprezintă prima urgență pentru noi ca să îi putem examina. Pe aceia, am luat legătura ce reprezentanții școlilor de șoferi ca să le preia dosarele și să vină să îi programeze în regim de urgență. Ei vor da prima dată examenul, în 2 iunie o să începem cu o comisie de examninare în Sighetu Marmației”, a declarat Viorel Donciu, inspector de poliție Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Cu prioritate o să fie programați și acei candidați care au fost programați pe perioada stării de urgență dar nu au putut să susțină examenul.

”Ar urma apoi cei care nu erau programați, nu le nici expiră dosarul. Începând cu data de 15 iunie când o să începem și cu sala o să vină ei singuri în programul normal să se reprogrameze. Sperăm ca normalitatea să înceapă undeva la sfârșitul lunii iunie, problema este că 80% dintre candidați sunt din zona Sighet, asta înseamnă că noi zilnic o să trebuiască să mergem la Sighet, un drum de 3 ore dus-întors și nu va fi ușor”, a adăugat inspectorul de poliție Viorel Donciu.

Pe perioada examinării candidații trebuie să respecte toate măsurile de protecție recomandate de autorități.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.