Agentii comerciali sigheteni nu se grabesc sa aplice reduceri de pret la articolele de imbracaminte si incaltaminte

Agentii comerciali sigheteni nu se grabesc sa aplice reduceri de pret la articolele de imbracaminte si incaltaminte

De la 1 august a inceput perioada reducerilor de sezon, dar nu si pentru sigheteni. Pana in momentul de fata, la Compartimentul Comercial din Cadrul Primariei Sighet nu si-a exprimat dorinta de a efectua soldari nicio firma sigheteana, care comercializeaza articole de imbracaminte si incaltaminte. Asadar, sighetenii care doresc sa prinda reduceri la articolele de vara, sunt nevoiti sa mearga la shopping in mallu-rile si magazinele din orasele mai mari.
Daca in orasele mai mari vitrinele magazinelor sunt ticsite cu oferte de soldare care mai de care mai tentante pentru cumparatori, in Sighet perioada reducerilor nu a adus nimic nou. Potrivit declaratiilor Directorului Economic din cadrul Primariei Sighet, Ioan Barbus,  pana in momentul de fata, la Compartimentul Comercial, niciun comerciant sighetean nu a depus documentatia necesara pentru anuntarea reducerilor de sezon. Au existat reduceri si lichidari de stocuri, doar in luna iunie.
Perioada de soldare pentru articolele primavara-vara este cuprinsa
intre 1 august-31 octombrie, motiv pentru care comerciantii nu se prea grabesc sa reduca din preturi la articolele de sezon.  Cei mai multi administratori de magazine intentioneaza sa mai traga putin de timp si sa ofere sighetenilor reduceri abia in luna septembrie.  Exista insa magazine unde clientii pot beneficia de bonusuri si reduceri, in functie de cantitatea de marfa cumparata.
Daca sighetenii doresc sa profite de reducerile de sezon pot sa mearga la shoping in municipiul resedinta de judet. Pana in momentul de fata, in Baia Mare si-au depus cereri pentru notificarea reducerilor in jur de 12 agenti economici, iar reducerile nu sunt deloc de neglijat. 
 Olivia Ardelean, Comisar Sef  in cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Maramures, declara ca in conditiile in care agentii comerciali nu respecta prevederile legii, acestia sunt pasibili de amenzi usturatoare. Pe eticheta trebuie mentionat cu exactitate procentul la care se aplica soldarea, precum si perioada in care este aplicata reducera si daca se realizeaza in limita stocului disponibil sau nu.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.