Adolescent plecat de acasă, găsit de polițiști după 12 ore de căutări

Poliţiştii, în alertă după primirea unui apel de urgenţă care semnala dispariţia unui minor. Ieri, poliţiştii Secţiei 6 Sarasău au fost sesizaţi că în urmă cu trei zile un băiat de 16 ani a plecat de la domiciliu şi nu s-a mai întors.

Primele informaţii au relevat că adolescentul a plecat de acasă în jurul orei 20.00, pe motiv să îşi încarce telefonul mobil şi nu a revenit. Poliţiştii au declanşat de îndată activități specifice căutării de minori. Sprijiniţi de jandarmi şi cu implicarea Primăriei localităţii Săpânţa, care a pus la dispoziţie autoturisme de teren, dar şi a unui număr mare de voluntari, s-au făcut investigații pe teren şi căutări pe raza întregii comune. După 12 ore de acțiuni, poliţiştii au reuşit să-l găsească pe băiat. Acesta a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei, din primele cercetări stabilindu-se că a decis să plece de acasă în urma unor discuţii contradictorii avute cu tatăl său.

Pe perioada cât a fost plecat de acasă, băiatul nu a fost victima vreunei infracţiuni. Acesta a fost încredinţat familiei, însă poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili dacă acesta a fost supus unor rele tratamente sau altor măsuri care ar fi putut împiedica dezvoltarea sa fizică şi morală.

Minorii părăsesc domiciliile de cele mai multe ori din cauza unor neînţelegeri sau conflicte, a comunicării precare cu ceilalţi membri, abuzurilor, consumului de alcool, teribilismului. Pentru a evita astfel de situaţii, polițiștii le recomandă părinţilor să păstreze o relaţie strânsă cu propriii copii. În situaţia în care un minor dispare de la domiciliu, anunţaţi de îndată poliţia. Cu cât sesizarea este mai rapidă, cu atât sporesc şansele de găsire a acestuia.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.