Acuzaţiile unui pacient sighetean nemulţumit, faţa-n faţă cu varianta medicului

Acuzaţiile unui pacient sighetean nemulţumit, faţa-n faţă cu varianta medicului

Gheorghe Pop, un sighetean in varsta de 57 de ani lanseaza acuzatii grave la adresa unui medic ortoped din Cluj-Napoca. Barbatul care sufera de o boala la articulatiile membrelor inferioare, sustine ca este amanat de aproximativ doi ani pentru o operatie de care are mare nevoie pentru a se putea deplasa singur. Ba mai mult, sigheteanul sustine ca in momentul in care a fost programat pentru operatie a aflat ca proteza pe care a asteptat-o atata timp a fost data unui alt pacient.  Medicul ortoped  Attila Seplaki dezminte acuzatiile sigheteanului si ne prezinta o alta varianta.
    In urma cu aproximativ 15 ani ani Gheorghe Pop a cazut de pe bicicleta si s-a lovit la piciorul drept. A hotarat sa ignore pe moment durerea si nu a mers imediat la medic. Dupa un timp durerile s-au acutizat, iar sigheteanul s-a prezentat la doctor, insa problema se agravase. A fost diagnosticat la Sighet cu gonartroza si a suferit mai multe interventii chirurgicale. Oasele de la genunchi au continuat sa fie macinate insa de boala, iar medicii au hotarat ca este nevoie de o interventie chirurgicala mai speciala si de o proteza care sa inlocuiasca osul afectat. Timp de doi ani de zile Gheorghe Pop a asteptat sa fie sunat de la Cluj, unde urma sa se efectueze interventia chirurgicala. La sfarsitul lunii iulie a sunat telefonul, iar barbatul in varsta de 57 de ani a fost anuntat ca i-a sosit proteza si urmeaza sa fie operat. In urma numeroaselor investigatii, medicii clujeni au  descoperit ca sigheteanul are probleme cardiace si o grupa sangvina rara, iar la cererea medicului ortoped operatia a fost amanata. Gheorghe Pop a venit acasa si din nou a asteptat telefonul in urma caruia spera sa se puna din nou pe picioare. In urma cu aproximativ o saptamana telefonul a sunat din nou, iar Gheorghe Pop era anuntat ca operatia va fi din nou amanata pentru data de 14 septembrie, proteza sigheteanului fiind data unui alt pacient care era de mai mult timp pe lista de asteptare. Revoltat sigheteanul a hotarat sa ceara explicatii si sa isi faca dreptate facand o plangere la adresa medicului clujean.
  Medicul clujean Attila Seplaki sustine ca acuzatiile sigheteanului sunt nefondate. Acesta a confirmat problemele cardiace de care sufera barbatul si spune ca interventia chirurgicala nu se putea realize fara analize amanuntite si fara a avea pe stoc sange din grupa sangvina a barbatului. Doctorul sustine ca este absolut normal ca in conditiile in care o operatie nu se poate realiza,  proteza sa fie data unui alt pacient  care si el se afla pe lista de asteptare. Pe langa toate acestea Attila Seplaki ne-a declarat ca urma sa plece in concediu si nu i se parea etic ca dupa operatie sigheteanul sa ramana nesupravegheat.
Dupa numeroase amanari si discutii, sigheteanul Gheorghe Pop a fost programat din nou pentru operatie in data de 14 septembrie.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.